Ім'я файлу: Документ (1).docx
Розширення: docx
Розмір: 16кб.
Дата: 08.06.2021
Пов'язані файли:
Документ (2).docx

Практична робота

Секрет Тетяна

Задача 272.

56л-8 б.

42л-? б.

1)56:8=7(л)-квасу в одній банці;

2)42:7=6(б.)- потрібно банок.

Відповідь: Щоб розлити 42 л квасу, щоб розлити 6 банок.

Задача 834.

Оплата Дні Всього зароблені гроші

I столяр – Однакова –4-----------?-------

1800грн

ІІ столяр -- Однакова--5-----------?------

Що означає число 1800 грн? (Скільки заробили двоє слесарів за весь період часу.) На що їх витратять? ( На заробітну плату слесарів.) Що сказано про цих слесарів? (Що на кожний день однакову заробітну плату) А можемо ми дізнатися,на скільки однакових днів пішло 1800 грн? (Так, треба додати кількості днів, відпрацьованих двома слесарями.) Коли буде відомо, однакову заробітню плату в день, про що ми можемо дізнатися?

(Яка зарплата в день.) А коли дізнаємося яка заробітня плата в день, і відомо, що першой слесарь відпрацював 4 дні , про що можемо дізнатися?( Яка заробітня плата за 4 дні.) Що ще зможемо дізнатися знаючи зарплату за один день? ( Скільки заробив другий другий слесарь за 5 днів.) Отже, про що дізнаєися в першій дії?( Скільки дінів працювали слесарі разом.)

Якою дією? (Дією додавання) Про що дізнаємся в другій дії? (Яка заробітна плата в день.) Якою дією? (Дією ділення.)

Про що дізнаємося в третій дії? (Яку заробітну плату отримав перший слесар.) Якою дією? ( Дією множення.) Про що дізнаємося в 4 дії? ( Яку заробітну плату отримав другий слесар.) Якою дією? ( Дією множення.)

  1. 4+5= 9 (днів) -працювали слесарі;

  2. 1800:9= 200 (грн)- це поденна оплата;

  3. 200*4= 800 (грн)- заробив 1 слесар;

  4. 200*5= 1000(грн) - заробив 2 слесар.

Відповідь: 800 гривень заробив 1 слесар та 1000 гривень заробив 2 слесар.

Задача 945(1)

І-560 ц-- ? на 2 рейси більше ніж перший

ІІ-490 ц--?р.

  1. 560-490= 70(ц)- перевіз за 2 рейси

  2. 70:2 = 35(ц) – перевіз за 1 рейс

  3. 560:35=16(р.)- зробив перший самоскид

  4. 490:35=14(р.)

Відповідь:16 рейсів зробив шифер на першому самоскиді,а на другому 14 рейсів.
скачати

© Усі права захищені
написати до нас