додати матеріал

приховати рекламу

Сучасні косметичні засоби

[ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати.

РЕФЕРАТ
По предмету: Матеріалознавство
Тема: Сучасні косметичні засоби
Виполніла_____________________
Проверіла______________________
Кірсанов 2009

Зміст
1. Сировина для приготування парфумерно-косметичних препаратів
1.1 Тваринні жири
1.1.1 Класифікація жирів
1.1.2 Продукти переробки жирів
1.2 Рослинні жири
1.2.1 Класифікація рослинних масел
1.2.2 Способи отримання масел
2. Воски
3. Тоніки. Засоби для очищення шкіри і їх призначення
3.1 Основні принципи догляду за шкірою
3.2 Тонізуючі кошти та їх призначення

1. Сировина для приготування парфюмерно-косметичний препаратів
У косметичному виробництві використовують різні види сировинних компонентів: рослинні олії, воски. екстракти лікарських рослин, вітаміни, антиоксиданти, силікони, ферменти і т.д. Необхідність ретельного вибору сировини для приготування парфюмерно-косметичних виробів продиктована значною екологічним навантаженням, яку несуть наша шкіра і волосся. У зв'язку з впровадженням у виробництво величезної кількості хімічних сполук почастішали випадки небажаних реакцій на косметичні вироби: алергічні, контактні дерматити, фотодерматити і т.д., тому першою вимогою до косметики є її безпека. Не так страшно, якщо крем або шампунь виявляться неефективними. Набагато гірше, коли вони будуть викликати небажані реакції, прискорювати старіння, пошкоджувати шкіру або волосся. Всі сировинні компоненти у складі косметичних засобів повинні бути безпечними, не повинні містити шкідливих домішок, речовин, які ушкоджують клітини шкіри, алергенів, мікробів і їх токсинів, продуктів перекисного окислення жирів масел, консервантів і ароматичних речовин, що руйнують епідермальний бар'єр, важких металів, нітратів, радіонуклеотідов. Всі компоненти повинні бути сумісні між собою і не повинні викликати антагонізму.
1.1 Тваринні жири
1.1.1 Класифікація жирів
Тваринні жири - це продукти, які отримують з жирових тканин деяких тварин, птахів, риб, морських ссавців. Вони діляться на дві групи: жири наземних теплокровних тварин і птахів та жири морських ссавців і риб.
Жири наземних тварин мають тверду консистенцію, жири морських ссавців і риб - рідку. Всі жири смолянистий, на папері дають жирні плями. У воді не розчиняються, розчиняються в органічних розчинниках, хлороформі, бензині і т.д. З водою утворюють емульсії, погані провідники теплоти. На шкірі утворюють захисний шар, що захищає епідерміс від втрати шкірного сала, холоду, вітру, шкідливих впливів навколишнього середовища.
Властивості жирів залежить від складу жирних кислот. Жирні кислоти бувають насиченими і ненасиченими (залежно від наявності подвійних зв'язків). З жирних кислот насиченого ряду використовують стеаринову, пальмітинову, міристинова кислоти. Вони мають спорідненість з шкірним салом, володіють хорошими структуротворними властивостями.
З жирних кислот ненасиченого ряду використовують олеїнову, лінолеву, ліноленову кислоти. Якщо в харчовому раціоні вони відсутні, шкіра починає червоніти, лущитися. Деякі з них не можуть синтезуватися в організмі (лінолева, альфа-лінолева).
Тваринні жири не містять у своєму складі антиоксиданти (наприклад, токоферон). Різні жири тваринного походження застосовують у миловарному виробництві, виконують роль основи в жирових кремах. Так як тваринні жири містять у своєму складі в основному насичені жирні кислоти, вони вважаються важкими для шкіри - можуть викликати оклюзію (запобігання випаровування води), що блокує синтез епідермальних липи-дов. Їх застосування виправдане в якості додаткового змащення шкіри в холодну, вітряне час року для запобігання випаровування води.
Останнім часом у тварин виявляють невиліковні вірусні хвороби. У зв'язку з цим намітилася світова тенденція не використовувати в косметиці сировина тваринного походження, а по можливості замінювати його інгредієнтами рослинного походження, морепродуктами, воском і т.д. При використанні в косметиці жири повинні бути очищені від гормонів.
Жир курячий отримують витоплювання з жирової тканини курей. Має жовтий колір, специфічний запах. Містить до 70% ненасичених жирних кислот: олеїнової - 40-43; лінолевої - до 20 і до 30% - насичених жирних кислот. Жир надає пом'якшувальну дію, має здатність проводити в шкіру жиророзчинні біологічно активні речовини, не дратує шкіру. Вводиться в рецептуру крему до 10%.
Жир норковий отримують витоплювання білого жиру звірка. Містить до 70% ненасичених жирних кислот, що незвично для тварин жирів. Має гарний пом'якшувальну дію на шкіру, виконуючи роль емоленти (пом'якшувача), сонцезахисними властивостями, не токсичний. Жир жовтуватого кольору зі слабким специфічним запахом. Вводиться в косметичні засоби до 10%.
Масло черепахи отримують з жирової тканини гігантських черепах. Склад його повністю не вивчений. Рекомендується для догляду за шкірою, що в'яне.
Риб'ячий жир отримують з печінки тріскових риб і підшкірного сала китів. Прозора масляниста рідина з характерним запахом. У косметиці цінується як джерело вітамінів A, D, але мало застосовується через запах.
Жир тамовий отримують переробкою низьких сортів яловичого, овечого жиру, борсукового сала. Речовина білого кольору, без запаху. Містить олеїнову, пальмітинову, стеаринову кислоти. Застосовується для виробництва мила, кремів для гоління і ін Використання в косметичному виробництві обмежено через подразливу, комедогенним дії (утворення чорних крапок на шкірі).
Кашалотовий жир отримують витоплювання жирових тканин кашалота. Містить 30% власне жиру і до 70% воску. При омиленні кашалотового саломас лугами виділяється спермацет.
Яєчне масло отримують з яєчного жовтка. Містить в складі жиророзчинні вітаміни, фотоліпіди. Виконує функцію емульгатора, зм'якшувача. Зменшує сухість волосся і шкіри.
Молочна сироватка містить речовини білкової природи (лак-тоальбуміни, лактоглобулин), амінокислоти, ферменти (лі-зоцім, лактоферин), вітаміни В, С, сприятливо впливає на структуру пошкодженого волосся. Застосовується в шампунях, кондиціонерах, регенеруючих кремах.
Ланолін - вовняний жир. Відноситься до тварин воскам. Отримують з овечої вовни при її миття. Сирий ланолін має жовто-коричневий колір, очищений - світло-жовтий. М'яке, густе, в'язке речовина, плавиться при температурі 40 ° С, має різкий запах жіротона. Містить холестерин, воски, жирні кислоти, жирні спирти. Має високу водоудерживающей здатністю. Пов'язує у вигляді емульсії до 3-4 об'ємів води. Підвищує в'язкість кремів. Добре пом'якшує шкіру. Може викликати алергічні реакції, особливо у дітей (пов'язано з гідролого-ном і з домішками при переробці), провокувати комедони, з-за різкого запаху, липкості, темного кольору введення в косметику обмежений. Рідкий ланолін входять до засобів для догляду за волоссям, до складу дитячої та декоративної косметики. Похідні ланоліну - гідролінії, кріолін, терлан, оксіетілірованний ланолін.
За своєю хімічною природою жири є суміші ефірів (гліцеридів), утворені триатомним спиртом (гліцерином) і різними вищими жирними кислотами. При сильному нагріванні (250 -300 ° С) жири руйнуються з утворенням жирних кислот і смолообразних продуктів. При зберіганні внаслідок гідролізу під дією ферменту ліпази розщеплюються на гліцерин і жирні кислоти. Ненасичені жирні кислоти під дією кисню повітря окислюються і дають ряд летючих, неприємно пахнуть продуктів з гірким смаком. Цей процес називається «прогорканием жиру».
Жири можуть прогоркать при високій вологості повітря, підвищеній температурі, під впливом світла, при зіткненні з залізом, міддю і ін Щоб запобігти окисленню жирів, до них додають антиоксиданти (вітаміни Е, С та ін).
1.1.2 Продукти переробки жирів
До продуктів переробки жирів відносяться Саломаси, стеарин, гідролінії і ін
Саломаси - гідрогенезірованньте жири, отримані з рослинних або тваринних жирів шляхом приєднання водню під дією каталізатора (гідрогенезаціей).
Кашалотовий саломас отримують гідруванням кашалотового жиру. Містить воски, холестерин та ін Застосовується для приготування жирових кремів, мазей. При омиленні лугами виділяє спермацет.
Спермацет отримують виморожуванням маслянистої маси з черепа і інших частин кашалота, а також гідруванням кашалотового саломас.
Очищений спермацет - біла кристалічна речовина у вигляді пластин з перламутровим блиском, жирна на дотик, з легким характерним запахом. Цінна сировина для губних помад, кремів для рук. Має високі структуротворними властивостями, плавиться при температурі 43 "С. У промисловому виробництві в даний час з-за мораторію на знищення кашалотів використовується штучний спермацет - кіталан.
Касторовою саломас - гідрогенізована рицинова олія. Застосовується в губних помад, рум'янах. Має високу температуру плашгенія. Може заміняти масло какао.
Стеарин - суміш жирних кислот в основному стеаринової і пальмітинової. Отримують з бавовняного масла, твердих жирів. Стеарин косметичний - кристалічна, біла маса зі специфічним запахом. Розчинний у жирах, спирті, ефірі. У косметиці застосовується для приготування жирних кремів, емульсій, кремів для гоління і ін Володіє хорошими структуротворними властивостями. При обробці лугами стеарин утворює мила.
Гідролінії - продукт переробки ланоліну, отриманий його гідруванням. Замінник ланоліну в емульсійних кремах. Структуроутворюючі речовина, що покращує якість косметичних виробів. Емульсії з гідролінії легше наносяться на
шкіру і швидше розподіляються. Гідролінії більш термостабілен, ніж ланолін.
Стеарол - смес' ефірів стеаринової, пальмітинової кислот і високомолекулярних спиртів. Воскоподібні маса жовтого кольору зі специфічним запахом. Не токсичний. Не подразнює шкіру, гіпо-алергенів. У складі кремів грає роль структуроутворювача.
1.2 Рослинні масла
1.2.1 Класифікація рослинних масел
У косметичному виробництві найбільше застосування знайшли рослинні олії. За своєю хімічною природою масла представляють суміші складних ефірів, утворені гліцерином і різними вищими жирними кислотами. Властивості масел залежать від того, які жирні кислоти входять до складу даного жиру або масла і як вони розташовані. Якщо у складі масел переважають ненасичені жирні кислоти, то жири будуть рідкими, якщо в складі переважають насичені жирні кислоти, то масла і жири матимуть тверду консистенцію.
Рослинні масла класифікують за родом сировини, з якого вони отримані (соняшник, кукурудза і т.д.); за способом вироблення (холодне, гаряче пресування і т.д.); за ступенем очищення (рафінована, нерафінована); за призначенням (медичне , харчове, технічне) і т.д.
Масла, що входять до складу кремів, можуть надавати безпосередню дію на шкіру, виконуючи роль емоленти, а також сприяти проникненню біологічно активних речовин у більш глибокі шари епідермісу. Рослинні масла допомагають шкірі заповнити недолік втрачених епідермалитих ліпідів, особливо церамідів, відновлюють її бар'єрні функції, активізують ліпідний обмін. У рослинних оліях розчиняються жиророзчинні вітаміни (А, Е, D), в іншому випадку вони просто не проникають в шкіру. Крім того, вони добре поєднуються з ефірними маслами, фітоестрагенамі та іншими біологічно активними добавками, що посилює косметичний ефект.
Недоліками рослинних масел є нестійкість, здатність окислюватися і прогоркать на світлі, під впливом вологості, високої температури, комедогенним, здатність утворювати клейку плівку, утруднює дихання шкіри і закупорює пори. Ненасичені олії окислюються швидше, ніж насичені. Для створення ефективності та безпеки косметичних засобів рослинні масла, що входять до їх складу, захищають від окислення антиоксидантами, комбінують з мінеральними, синтетичними жироподібним компонентами, силіконовими маслами. Такі суміші добре вбираються, не залишають жирного блиску, не створюють відчуття липкості. Застосовуються в засобах по догляду за шкірою, волоссям, в декоративній косметиці.
Олія амаранту отримують з насіння рослини амарант. Містить близько 77% ненасичених жирних кислот, у тому числі близько 50% лінолевої, ліноленової, а також сквален, каротиноїди, вітамін Е. Олія отримують методом складного екстрагування, який зберігає потужну біоенергетику препарату. При його виробництві не використовуються хімічні методи обробки. Рекомендується для догляду за сухою, особливо чутливою шкірою. Входить до складу кремів, шампунів, засобів декоративної косметики.
Масло авокадо отримують шляхом пресування плодів дерева авокадо. Містить лецитин, фітостероли, вітаміни А, В2, С, D, Е, К, PP. Добре засвоюється шкірою і волоссям. Має темний колір, характерний запах, приємний смак. Стійко до прогоркания. Не токсичне. До складу входять олеїнова (до 60%), пальмітинова (25%), лінолева (6%) кислоти. Має антиоксидантну активність, регенеруючі властивості, регулює обмін про-стагландідов в шкірі, відновлює структуру епідермального бар'єру.
Масло жожоба отримують з насіння чагарникової рослини жожоба. Воно безбарвно, без смаку і запаху. Стійко до окислення, прогоркания. Пом'якшує шкіру, зволожує, попереджає випадання волосся. Природний замінник спермацету. Володіє плівкоутворюючими властивостями:, надає на волосся стимулюючу дію, відновлює їх структуру. Хороша основа для денних кремів; виконує роль емоленти. Хороший зволожувач, а також сонцезахисний речовина. За хімічною природою - рідкий віск.
У олія із зародків паростків пшениці входять до 80% ненасичених жирних кислот, каротиноїди, полісахариди, токоферон, мікроелементи та ін Має антиоксидантну, регенерує, сонцезахисним дією. Полегшує процес виведення шкідливих речовин з шкіри. Підходить для всіх типів шкіри, рекомендується при сухості шкіри під час менопаузи, спричиненої нестачею екстрогенов.
Масло какао отримують з бобів какао. Має світло-кремовий колір, приємний запах шоколаду. Є представником твердих рослинних олій за рахунок високого вмісту насичених жирних кислот: пальмітинової, стеаринової (до 50%), олеїнової (до 40%), лінолевої (до 2%). Плавиться при температурі 28 - 30 ° С. Крем, що містить масло какао, має м'яку консистенцію, дуже еластичний, ніжний. Масло надає також загоює, тонізуючу дію завдяки наявності в його складі кофеїну, танінів, метилксантину. Застосовують при лікуванні опіків, обморожень, екзем, променевих уражень слизової оболонки та шкіри. Складовою компонент губних помад, антицелюлітних кремів, є хорошою основою для денних кремів. Масло какао стійко до окислення.
Олія кокосова отримують з серцевини горіхів кокосової пальми. Містить переважно жирні кислоти насиченого ряду: лауринові - до 51%, міристинова - до 20% та ін Тверда маса без запаху, масляниста на дотик. Використовується як емоленти у денних кремах, пінка для гоління. Вводиться в шампуні і бальзами для ослаблених, ламких волосся через здатність утворювати захисну плівку на поверхні волосся. Має добру проникну здатність, стабілізує го-меостаза клітини.
Олія рицинова отримують з насіння рицини холодним пресуванням. Має жовтуватий колір, слабкий запах, неприємний смак, густу, в'язку консистенцію. Містить до 80% рицинолевої кислоти (ненасичена монооксікіслота). Стійко до окислення, прогоркания. Застосовується для виробництва губних помад, засобів для росту вій. Технічні сорти використовують в миловарінні, гідрогенізована і оксіетілірованное касторове масло - в засобах по догляду за волоссям.
Масло мигдальне отримують холодним пресуванням мигдалю. Рідке невисихаюче масло, жовтувате, без запаху, з приємним смаком. Містить фермент емульсін, білкові речовини, вітамін В2, лінолеву кислоту (28%), сквален. Володіє хорошими пом'якшуючими властивостями. Використовується як емоленти для приготування кремів, легко прогоркает; для його консервації потрібні спеціальні добавки. Масло, отримане гарячим способом (при температурі вище 65 - 70 ° С), втрачає свої корисні властивості. Може виявляти комедогенним активність.
Олія з плодів обліпихи - масляниста рідина оранжево-червоного кольору, з характерним запахом. Містить лінолеву, чи-ноленовую кислоти, токоферол, каротиноїди, вітамін С. Має протизапальну, що загоює, антиоксидантну дію. Регенерує, пом'якшує шкіру, відновлює енергетичні запаси виснажених клітин. Використовується в засобах по догляду за шкірою, волоссям.
Олія оливкова - рідке масло, що отримується з плодів оливкового дерева. Має жовтуватий колір і слабкий запах оливок. Містить олеїнову кислоту (до 80%), лінолеву кислоту (до 15%), вітамін Е. Використовується в миловарінні, для приготування кремів. Неомильних фракція оливкової олії - знаменитий емоленти, який використовується для лікування іхтіозу.
Масло реп'яхову - настій коренів лопуха на рослинних оліях. Застосовується для зміцнення, зростання волосся, додання їм блиску. Нормалізує діяльність сальних залоз. Входить до складу кремів, масок, препаратів для проблемної шкіри, а також протидії перхотних шампунів, кондиціонерів, засобів для ванн. Препарати з лопуха мають антибактеріальні властивості, їх застосовують при дерматитах, екземі, вуграх і т.д.
Олія соєва отримують пресуванням бобів сої. Має світло-жовтий колір, приємний запах. Містить в основному гліцериди жирних кислот: олеїнової - до 35%, лінолевої - до 57%. Важливе джерело отримання лецитину. Завдяки наявності у складі токоферонов і фітостеринів володіє вираженим регенеруючою, зволожуючу дію. Відновлює епідермальний бар'єр, є джерелом церамідів. У косметиці застосовується в зволожуючих кремах, препаратах для догляду за волоссям.
Олія чайного дерева отримують з насіння чайного дерева (невисокого чагарнику сімейства миртових). До складу олії входять ліпіди, кофеїн, танін, а також спирти - терпінен, пінеол, лімонен, Сабіна, альфапінен та ін Основним компонентом вважається фосфатоділхолін. Масло не токсична, не викликає роздратування. Має бактерицидні, протизапальні, протигрибковими властивостями. Вводиться як біологічна добавка в креми, гелі, губні помади, засоби для догляду за волоссям та нігтями, миючі засоби. Виявляє високу активність проти грампозитивних та грамнегативних бактерій, грибків, дріжджів.
Олія з насіння винограду має високу біологічну активність завдяки наявності потужного антиоксиданту - про-антоцианідини. Пов'язує у кремах вільні радикали, тим самим уповільнюючи процеси старіння клітини. Цінний компонент у косметичному виробництві. Вводиться до складу кремів, засобів декоративної косметики.
Олія з насіння чорної смородини багато лінолевої (до 49%) і гамма-лінолевої (до 30%) кислотами. Володіє пом'якшуючими, ранозагоювальні властивості. Схожий за дії масло отримують з насіння червоної смородини, агрусу, бурачника. За рахунок оптимального співвідношення омега-6-і омега-3-кислот нормалізує синтез простагландинів у шкірі, відновлює структуру епідермального бар'єру і водоутримуючу здатність шкіри.
Масло бурачника (огуречника), ослинника, зародків пшениці, рисових висівок, примули вечірньої дуже корисно застосовувати всередину з їжею, харчовими добавками, нутрицевтика.
Неомильних фракція масел містить аротіноіди, токоферол, фітостерини, свкален.
1.2.2 Способи отримання масел
Існує кілька технічних способів отримання масел. При цьому цінність олії як косметичного інгредієнта теж різна.
1. Найбільш корисні для шкіри масла, отримані холодної вичавкою (видавлювання олії під пресом). Такий спосіб економічно невигідний - низький вихід готового продукту. Спосіб цінний, але дорогий.
При вичавці під пресом при високих температурах вихід
олії більше, але його якість нижче.
Екстракцією при високих температурах органічним розчи
рителя отримують дешеві сорти масел, застосування яких в
косметичних цілях обмежено через наявність небажаних
домішок, пероксидів. Існують методи гарячої екстракції,
ліофінізаціі (виморожування) і ін
Крім чистих рослинних олій у виробництві косметики використовують масляні екстракти, які в анотаціях називають іноді маслами.
За основу береться харчове масло (наприклад, оливкове), за допомогою якого з рослинної сировини екстрагуються жиророзчинні компоненти. (Так отримують масло кропу, моркви та ін) Активність рослинних олій залежить від складу, співвідношення жирних кислот, характерного неомильних фракції (відповідає за антиоксидантні, ранозагоювальні та інші властивості), способу отримання.

2. Воски та структуроутворюючі речовини
Структуроутворюючі речовини - важливий компонент косметичних виробів. До них відносяться синтетичні ефіри спиртів і жирних кислот, воски рослинного і тваринного походження, гідровані жири і т. д. Структуроутворюючі компоненти
серійні засоби по догляду за волоссям. Активна дія гідролізу-та в косметичних препаратах пояснюється тим, що входять до складу амінокислоти добре адсорбуються на волоссі, сприяючи відновленню зруйнованих сульфгідрідних груп, і роблять волосся м'якими, еластичними і блискучим. Крім того, білкові гідролізати, беручи участь у білковому обміні, добре засвоюються шкірою і служать додатковим джерелом білкового харчування шкіри при косметичних її захворюваннях або профілактики старіння.
Желатин і його гідролізат, а також утримуються в гідролізу-ті корисні компоненти позитивно впливають на білковий і амінокислотний обмін, а також поліпшують стан шкіри голови.
У косметиці дозволено застосовувати два сорти желатину - харчова та фотографічний за умови, якщо він не містить жиру, мінеральних солей і інших домішок, шкідливих для здоров'я людей. Якість желатинового холодцю вважається гарним, якщо він не псується (не загниває), не втрачає здатність утворювати холодцю і не виділяє аміаку при стоянні 10%-го водного розчину протягом 5 - 8 діб. У косметиці желатин використовують для приготування безжирової кремів і желе.
Метіонін активізує дію гормонів, вітамінів і ферментів. Його використовують в косметичних препаратах як профілактичний засіб при косметичних недоліках шкіри, порушення її жирового обміну, випаданні волосся, вуграх і ін
Глутамінова кислота позитивно впливає на окисні процеси в шкірі. Її вводять в косметичні препарати, що використовуються в профілактичних цілях проти старіння шкіри, при дерматозах, а також для прискорення заживання пораненій поверхні шкіри.

3. Тоніки. Засоби для очищення шкіри і їх призначення.
3.1 Основні принципи догляду за шкірою
Незалежно від типу шкіри основний принцип відходу - це регулярність і систематичність. Регулярність догляду полягає у щоденному (ранковому і вечірньому) застосуванні косметичних засобів, відповідають типу шкіри, а систематичність представляє собою кілька обов'язкових та додаткових косметичних процедур (етапів). Основними етапами догляду за шкірою є очищення, тонізування, зволоження, живлення, захист.
Недотримання системності процедури тягне за собою неповноцінний догляд і, як наслідок, отримання незадовільного результату від застосування обраної косметики. Такий підхід можна порівняти з рецептом пирога: не поклавши один з інгредієнтів, ми не отримаємо потрібних смакових якостей.
Ще одним важливим елементом догляду за шкірою обличчя є врахування напрямів, за якими косметичні засоби наносяться на обличчя, - так звані масажні лінії. Неправильна техніка нанесення крему може посилити проблеми шкіри: викликати її розтягнення і обвисання. Тому необхідно суворо дотримуватися правил виконання косметичних процедур.
Очищення шкіри - найперший і важливий етап догляду за шкірою. Багато хто думає, що головне - це використання живильного крему. Але, не очистивши шкіру, ніякому крему через шари бруду, пилу і жиру не вдасться донести до шкіри необхідні їй корисні речовини. Адже достатньо оволодіти мистецтвом грамотного вмивання, і крем від зморшок може не знадобитися дуже довго!
Процедуру очищення слід виконувати два рази на день - вранці після сну для зняття накопичився за ніч на шкірі жиру, поту, продуктів переробки клітин, щоб підготувати шкіру до трудового дня, і ввечері - для видалення бруду, пилу, кіптяви, засобів декоративної косметики. Процес очищення називають «де-макіяж». Правильно виконати демакіяж допоможуть спеціальні засоби, що очищають, підбираються за типом шкіри.
3.2 Тонізуючі кошти та їх призначення
Тонізуючі засоби за своєю суттю можна віднести до розряду очищаючих препаратів, так як вони призначені для завершального етапу очищення - зняття з шкіри обличчя змиваються очищувачів ПАР, дратівливих шкіру. Але відмінність тонізації від очищає процедури полягає в тому, що її головна функція - стимулювання кровообігу шкірного покриву, звуження та закриття пір, активізація обмінних процесів, підготовка шкіри до нанесення поживних і зволожуючих засобів.
Поширеною помилкою є використання одного з двох засобів - або очищаючого молочка або тоніка. Слід застосовувати обидва ці кошти, так як вони необхідні для різних косметичних процедур. Молочко очищує, тонік знімає залишки молочка і забруднень та тонізує шкіру. Отримавши повноцінне очищення і тонізацію, шкіра буде добре підготовлена ​​до прийому масок, кремів і масажу.
Тонізуючі засоби представлені лише двома видами препаратів: тоніки спиртові (лосьйони) і тоніки безспиртовій.
За своїм призначенням тоніки діляться на групи, які передбачають різні типи шкіри:
- Для сухої і нормальної шкіри;
- Для комбінованої та жирної шкіри;
-Для чутливої ​​шкіри; для проблемної шкіри (проти вугрового висипу).
Зволожуючі засоби, як і очищують, підбирають з урахуванням типу шкіри і застосовують у залежності від потреби шкіри. У зволоженні потребує і суха і жирна шкіра, незважаючи на кількість виробленого шкірного сала.
Додати в блог або на сайт

Цей текст може містити помилки.

Виробництво і технології | Реферат | 51,4кб. | скачати

Схожі роботи:
Сучасні звичайні засоби ураження
Сучасні засоби ураження та їх характеристика
Сучасні засоби автоматизації стійлового молокопроводу
Сучасні інженерно-технічні засоби безпеки
Сучасні інженерно технічні засоби безпеки
Сучасні засоби автоматизації стійлового молокопроводу
Сучасні засоби гігієни порожнини рота
Сучасні засоби зв`язку та проблеми безпеки
Сучасні лікарські засоби для лікування маститів тварин
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru