приховати рекламу

Склад місцевих податків і бюджетів

[ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати.

скачати

КОМПЛЕКСНА АТЕСТАЦІЙНА РОБОТА (катрен) № 2
для спеціальності 080110
Частина 1. Бюджетна система РФ.
Завдання № 1. Перелічіть і охарактеризуйте 10 принципів функціонування бюджетної системи РФ.
Відповідь на завдання № 1
Принципи функціонування бюджетної системи РФ наступні:
1. Принцип єдності бюджетної системи означає єдність правової бази, грошової системи, форм бюджетної документації, принципів бюджетного процесу, санкцій за порушення бюджетного законодавства, а також єдиний порядок фінансування видатків бюджетів усіх рівнів бюджетної системи, ведення бухгалтерського обліку коштів федерального бюджету, регіональних бюджетів та місцевих бюджетів.
2. Принцип розмежування доходів і видатків між рівнями бюджетної системи РФ - це закріплення (повністю або частково) відповідних видів доходів і повноважень щодо здійснення видатків за органами влади РФ, органами державної влади суб'єктів Федерації і органами місцевого самоврядування.
3. Принцип самостійності усіх бюджетів - Один з найважливіших і означає:
1) право законодавчих (представницьких) органів державної влади та органів місцевого самоврядування на кожному рівні бюджетної системи самостійно здійснювати бюджетний процес;
2) наявність власних джерел доходів бюджетів кожного рівня бюджетної системи, що визначаються відповідно до законодавства Російської Федерації;
3) законодавче закріплення регулюючих доходів бюджетів, повноважень щодо формування доходів відповідних бюджетів;
4) право органів державної влади та органів місцевого самоврядування самостійно визначати напрями витрачання коштів відповідних бюджетів;
5) право органів державної влади та органів місцевого самоврядування самостійно визначати джерела фінансування дефіцитів відповідних бюджетів;
6) неприпустимість вилучення доходів, додатково отриманих у ході виконання законів (рішень) про бюджет, сум перевищення доходів над витратами бюджетів і сум економії по видатках бюджетів.
4. Принцип повноти відображення доходів і витрат бюджетів, бюджетів державних позабюджетних фондів означає, що всі доходи і видатки бюджетів, бюджетів державних позабюджетних фондів і інші обов'язкові надходження підлягають відображенню в бюджетах, бюджетах державних позабюджетних фондів в обов'язковому порядку і в повному обсязі. Всі державні і муніципальні витрати підлягають фінансуванню за рахунок бюджетних коштів, коштів державних позабюджетних фондів, акумульованих у бюджетній системі РФ.
5. Принцип збалансованості бюджету - Кожен бюджет повинен бути збалансований, тобто обсяг передбачених бюджетом видатків повинен відповідати сумарним обсягом доходів бюджету і надходжень із джерел фінансування його дефіциту.
6. Принцип ефективності та економності використання бюджетних коштів оз начає, що при складанні та виконанні бюджетів органи влади та одержувачі бюджетних коштів мають виходити з необхідності досягнення заданих результатів з використанням визначеного бюджетом обсягу коштів.
7. Принцип загального покриття витрат означає, що всі витрати бюджету повинні покриватися загальною сумою доходів з джерел фінансування його дефіциту.
8. Гласність - це обов'язкове опублікування у відкритій пресі затверджених бюджетів і звітів про їх виконання, повнота подання інформації про хід виконання бюджетів, а також доступність інших відомостей за рішенням законодавчих (представницьких) органів державної влади, органів місцевого самоврядування; обов'язкова відкритість для суспільства та засобів масової інформації процедур розгляду та прийняття рішень по проектах бюджетів, у тому числі з питань, що викликають розбіжності або всередині законодавчого (представницького) органу державної влади, або між законодавчим (представницьким) і виконавчим органами державної влади.
9. Достовірність бюджету означає надійність показників прогнозу соціально-економічного розвитку відповідної території і реалістичність розрахунку доходів і видатків бюджету.
10. Адресність та цільовий характер бюджетних коштів - Бюджетні кошти виділяються в розпорядження конкретних отримувачів бюджетних коштів з позначенням спрямування їх на фінансування конкретних цілей.
Завдання № 2. На прикладі територіального бюджету змоделюйте завдання за джерелами формування цього бюджету за 2007 рік (власні доходи, які перерозподіляються доходи, позикові та залучені джерела).
Відповідь на завдання № 2
Вихідні дані

Таблиця 1. Доходи бюджетів суб'єктів Російської Федерації за 2007 р. (млн руб.)
Найменування показника
Сума
У% до підсумку
I. Податкові доходи, з них
1 224 143
1.Налог на прибуток організацій
478 203
2.Налог на доходи фізичних осіб
347 712
3.Акцізи
117 395
4.Налог на гральний бізнес
7 842
5.Налог на сукупний дохід
21 960
6.Налогі на майно фізичних осіб
-
7.Налогі на майно організацій
66 312
8.Платежі за користування природних ресурсів
111 965
9.Налогі і збори суб'єктів РФ
23 774
10.Местние податки і збори
4 613
II. Неподаткові доходи, з них
132 328
1.Доходи від використання майна, що перебуває у державній та муніципальній власності
103 452
2.Адміністратівние платежі і збори
5 776
3.Штрафние санкції, відшкодування збитку
2 987
III. Безоплатні перерахування від інших бюджетів бюджетної системи РФ
243 488
IV. Доходи цільових бюджетних фондів
167 284
V. Доходи від підприємницької діяльності
13 111
Разом доходів без внутрішніх оборотів
1 780 357
VI. Внутрішні обороти, в тому числі
3 500
1. Дотації
-
2. Дотації на вирівнювання рівня бюджетної забезпеченості муніципальних утворень
-
3. Субвенції
-
4. Кошти, одержувані за взаємними розрахунками, в тому числі компенсація додаткових витрат, що виникли внаслідок рішень, прийнятих органами влади, з бюджетів муніципальних утворень
3 500
5. Кошти, одержувані за взаємними розрахунками, в тому числі компенсації додаткових витрат, що виникли внаслідок рішень, прийнятих органами державної влади, з бюджетів суб'єктів РФ
-
6. Субсидії
-
Усього доходів
1 783 857
100
Таблиця 2. Витрати регіональних бюджетів Російської Федерації за 2007 р. (млн руб.)
Найменування показників
Сума
У% до підсумку
1. Державне управління та місцеве самоврядування
64 813
2. Правоохоронна діяльність та забезпечення безпеки держави
54 037
3. Фундаментальні дослідження та сприяння науково-технічному прогресу
2 576
4. Промисловість, енергетика і будівництво
227 309
5. Сільське господарство і рибальство
34 699
6. Охорона навколишнього середовища та природних ресурсів, гідрометеорологія, картографія та геодезія
5 450
7. Транспорт, дорожнє господарство, зв'язок та інформатика
3 648
8. Розвиток ринкової інфраструктури
1 829
9. Житлово-комунальне господарство
91 428
10. Попередження та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій стихійних лих
19 799
11. Освіта
123 856
12. Культура, мистецтво та кінематографія
24 234
13. Засоби масової інформації
9 227
14. Охорона здоров'я і фізична культура
167 701
15. Соціальна політика
165 511
16. Цільові бюджетні фонди
167 208
Разом витрат
1 300 608
Внутрішні обороти, в тому числі
455 275
дотації, що передаються до місцевих бюджетів
47 897
субсидії, що передаються до місцевих бюджетів
179 611
кошти, що передаються до бюджетів суб'єктів РФ
-
кошти, які передаються за взаємними розрахунками
32 353
дотації на вирівнювання рівня бюджетної забезпеченості місцевих бюджетів
125 717
Субсидії місцевим бюджетам
60 989
Всього витрат
1 755 884

Завдання № 3. На підставі вихідних даних проаналізуйте і зробіть висновки консолідованого бюджету за 2007 рік.
Вихідні дані:
Таблиця. Доходи консолідованого бюджету Російської Федерації за 2007 р . (Млн руб.)
Найменування показників
Сума
У% до підсумку
Доходи,
в тому числі
5 029 886
100
I. Податкові доходи, з них
4 542 072
1.Налог на прибуток організацій
867 596
2.Налог на доходи фізичних осіб
574 539
3.Налог на гральний бізнес
10 060
4.Едіний соціальний податок
442 218
5.Налог на додану вартість
1 069 691
6.Акцізи
239 457
7.Налогі на сукупний дохід
50 618
8.Налогі на майно
146 842
9.Платежі за користування природними ресурсами
580 966
10.Налогі на зовнішню торгівлю і зовнішньоекономічні операції
859 737
11.Прочіе податки, мита, збори,
в тому числі:
84 456
а) податки та збори суб'єктів РФ
24 488
б) місцеві податки і збори
15 403
II. Неподаткові доходи, з них
424 594
1.Доходи від використання майна, що перебуває у державній та муніципальній власності
332 332
2.Штрафи, санкції, відшкодування збитку
10 370
3.Доходи від зовнішньоекономічної діяльності
38 489
4.Прочіе неподаткові доходи
34 725
III. Доходи цільових бюджетних фондів
63 220

Таблиця. Витрати консолідованого бюджету Російської Федерації за 2007 р . (Млн руб.)
Найменування показників
Сума
У% до підсумку
Витрати, в тому числі
4 569 654
100
1. Державне управління та місцеве самоврядування
122 992
2. Судова влада
37 048
3. Міжнародна діяльність
56 677
4. Національна оборона
429 998
5. Правоохоронна діяльність та забезпечення безпеки держави
381 572
6. Фундаментальні дослідження та сприяння науково-технічному прогресу
50 118
7. Промисловість, енергетика і будівництво
398 341
8. Сільське господарство і рибальство
78 589
9. Охорона навколишнього середовища та природних ресурсів, гідрометеорологія та картографія
19 318
10. Транспорт, дорожнє господарство, зв'язок та інформатика
47 133
11. Житлово-комунальне господарство
291 747
12. Попередження та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій і стихійних лих
52 578
13. Освіта
593 406
14. Культура, мистецтво та кінематографія
74 268
15. Засоби масової інформації
23 452
16. Охорона здоров'я і фізична культура
370 339
17. Соціальна політика
404 057
18. Обслуговування державного та муніципального боргу
230 319
19. Утилізація та ліквідація озброєнь
11 277
20. Дослідження і використання космічного простору
12 001
21. Військова реформа
6 271
22. Дорожнє господарство
85 461
23. Витрати цільових бюджетних фондів
183 366
Відповідь на завдання № 3
Таблиця. Доходи консолідованого бюджету Російської Федерації за 2007 р . (Млн руб.)
Найменування показників
Сума
У% до підсумку
Доходи,
в тому числі
5 029 886
100
I. Податкові доходи, з них
4 542 072
90,3
1.Налог на прибуток організацій
867 596
17,2
2.Налог на доходи фізичних осіб
574 539
11,4
3.Налог на гральний бізнес
10 060
0,2
4.Едіний соціальний податок
442 218
8,8
5.Налог на додану вартість
1 069 691
25,7
6.Акцізи
239 457
4,8
7.Налогі на сукупний дохід
50 618
1
8.Налогі на майно
146 842
3
9.Платежі за користування природними ресурсами
580 966
11,5
10.Налогі на зовнішню торгівлю і зовнішньоекономічні операції
859 737
17,0
11.Прочіе податки, мита, збори,
в тому числі:
84 456
1,7
а) податки та збори суб'єктів РФ
24 488
0,5
б) місцеві податки і збори
15 403
0,3
II. Неподаткові доходи, з них
424 594
8,4
1.Доходи від використання майна, що перебуває у державній та муніципальній власності
332 332
6,6
2.Штрафи, санкції, відшкодування збитку
10 370
0,2
3.Доходи від зовнішньоекономічної діяльності
38 489
0,9
4.Прочіе неподаткові доходи
34 725
0,7
III. Доходи цільових бюджетних фондів
63 220
1,3
Таблиця. Витрати консолідованого бюджету Російської Федерації за 2007 р . (Млн руб.)
Найменування показників
Сума
У% до підсумку
Витрати, в тому числі
4 569 654
100
1. Державне управління та місцеве самоврядування
122 992
2,7
2. Судова влада
37 048
0,8
3. Міжнародна діяльність
56 677
1,2
4. Національна оборона
429 998
9,4
5. Правоохоронна діяльність та забезпечення безпеки держави
381 572
21,7
6. Фундаментальні дослідження та сприяння науково-технічному прогресу
50 118
1
7. Промисловість, енергетика і будівництво
398 341
8,7
8. Сільське господарство і рибальство
78 589
1,7
9. Охорона навколишнього середовища та природних ресурсів, гідрометеорологія та картографія
19 318
0,4
10. Транспорт, дорожнє господарство, зв'язок та інформатика
47 133
1
11. Житлово-комунальне господарство
291 747
6,4
12. Попередження та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій і стихійних лих
52 578
1,6
13. Освіта
593 406
13
14. Культура, мистецтво та кінематографія
74 268
1,6
15. Засоби масової інформації
23 452
0,5
16. Охорона здоров'я і фізична культура
370 339
8,1
17. Соціальна політика
404 057
8,8
18. Обслуговування державного та муніципального боргу
230 319
5
19. Утилізація та ліквідація озброєнь
11 277
0,2
20. Дослідження і використання космічного простору
12 001
0,3
21. Військова реформа
6 271
0,1
22. Дорожнє господарство
85 461
1,9
23. Витрати цільових бюджетних фондів
183 366
4
Висновок: Проаналізувавши вихідні дані консолідованого бюджету за 2007 рік, бачимо, що доходи перевищують над витратами, оскільки доходи становлять 5029886 (100%), а витрати 4569654 (100%), звідси випливає, що в Росії профіцит бюджетних коштів, т.к . доходи більше витрат на 460232 крб.

Частина 2. Казначейська справа
Завдання № 1. Дайте відповідь на питання тесту. У тесті 44 питання, на кожне питання пропонується кілька варіантів відповіді, при цьому лише один з них правильний.
Казначейство - це:
а) спеціальний державний фінансовий орган, що представляє собою єдину централізовану систему, створену за територіальним принципом в входить до складу Міністерства фінансів РФ
б) інтегрована багатомашинна, розподілена система одного підприємства, що має територіальну розосередженість, що складається з взаємодіючих локальних обчислювальних мереж структурних підрозділів та підсистеми зв'язку для передачі інформації
в) спеціальна програма, призначена для виконання руйнівних дій в обчислювальній системі чи мережі
2) Фінансові кошти, які передаються одними особами, підприємствами, державами іншим у тимчасове користування на умовах повернення і зазвичай зі сплатою відсотків - це:
а) казначейство
б) кредит
в) консолідований бюджет
3) Інвестиції - це:
а) довгострокові вкладення коштів з метою створення нових і модернізації діючих підприємств, освоєння новітніх технологій і техніки, збільшення виробництва та отримання прибутку
б) короткострокові вкладення коштів з метою збільшення виробництва
в) вкладення коштів з метою модернізації діючих підприємств
4) Кризовий стан грошової системи, що виявляється в нерівномірному зростанні цін на товари і послуги
а) дефіцит
б) інфляція
в) профіцит
5) Кошторис доходів і видатків - це:
а) кошторис, що визначає доходи і витрати органів Федерального Казначейства
б) документ, що визначає обсяг і цільове спрямування бюджетних асигнувань, що містить розрахункові дані по кожному цільовим направленням бюджетних асигнувань
в) документ, який містить відомості про бюджетним організаціям, що витрачає свої кошти на різні цілі
6) Доходи, закріплені на постійній основі повністю або частково за відповідними бюджетами - це:
а) доходи майбутніх періодів
б) власні доходи бюджетів
в) доходи Федерального Казначейства
7) Позика - це:
а) фінансові кошти, надані фізичній або юридичній особі в кредит з обов'язковою сплатою відсотків
б) фінансові кошти, що надаються фізичній або юридичній особі в кредит зі сплатою або без сплати відсотків
в) фінансові кошти, що надаються фізичній або юридичній особі на безоплатній основі
8) Бюджетні кошти, що надаються бюджету іншого рівня бюджетної системи РФ або юридичній особі на безоплатній і безповоротній основах на здійснення певних цільових видатків - це:
а) субсидія
б) субвенція
в) трансферти
9) Бюджетні кошти, що надаються бюджету іншого рівня бюджетної системи РФ, фізичній або юридичній особі на умовах часткового фінансування цільових витрат - це:
а) субсидія
б) субвенція
в) трансферт
10) Рахункова палата - це:
а) орган, що здійснює попередній документальний контроль всіх бюджетних доходів і витрат
б) орган, який здійснює поточний контроль всіх бюджетних доходів і витрат
в) орган, який здійснює наступний документальний контроль всіх бюджетних доходів і витрат
11) Ліміт бюджетних зобов'язань - це:
а) обсяг бюджетних зобов'язань, визначених і затверджуються для розпорядника та одержувача бюджетних коштів органом, що виконує бюджет, на період, не перевищує 3 місяців
б) вибір оптимального маршруту передачі повідомлення в мережі
в) засоби захисту, яке визначається цілеспрямованою діяльністю людини, або регламентує цю діяльність
12) Ліміт фінансування - це:
а) гранична сума грошових коштів, що видається протягом року
б) процес розбиття великої кількості інформації
в) всі види податкових надходжень, закріплених за кожним рівнем бюджету
13) Особовий рахунок - це:
а) рахунок аналітичного обліку, призначеного для відображення розрахунків підприємства з постачальниками
б) сума коштів, що видається вперед, в рахунок майбутніх платежів
в) форма передачі електронних документів на відстані
14) Особовий рахунок бюджетополучателям - це:
а) реєстр аналітичного обліку органу казначейства, призначений для відображення в обліку лімітів бюджетних коштів
б) сукупність податків, зборів, мит
в) форма фінансування бюджетних витрат
15) Який обліковий документ, вказує кореспонденцію рахунків бухгалтерського обліку, в яких записана дана операція відповідно до її характером:
а) меморіальний ордер
б) платіжне доручення
в) бюджетне зобов'язання
16) Назвіть узагальнюючий макроекономічний показник, що відображає сумарну ринкову вартість кінцевих продуктів і послуг, вироблений на території країни:
а) верифікація
б) валовий внутрішній дохід
в) бюджетне пристрій
17) Назвіть орган державної влади РФ має право розподіляти кошти федерального бюджету по підвідомчих розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів:
а) головний розпорядник бюджетних коштів
б) розпорядники бюджетних коштів
в) бюджетополучателі
18) Як називається система проходження документів у встановленій послідовності при оформленні господарських операцій та обробки облікових даних:
а) документообіг
б) верифікація
в) субсидія
19) Назвіть бюджетні кошти, які подаються бюджету іншого рівня бюджетної системи РФ на безоплатній та безповоротній основах для покриття поточних витрат:
а) інвестиції
б) субсидія
в) дотація
20) Назвіть грошові кошти, що надходять в безоплатному і безповоротній порядку відповідно до законодавства РФ у розпорядження органів державної влади РФ, органів державної влади суб'єкта РФ і органів місцевого самоврядування:
а) доходи бюджету
б) витрати бюджету
в) ліміт фінансування
21) Назвіть орган державної влади, що має право розподіляти бюджетні кошти по підвідомчих одержувачам бюджетних коштів:
а) одержувачі бюджетних коштів
б) розпорядники бюджетних коштів
в) головні розпорядники бюджетних коштів
22) Як називаються грошові кошти, що направляються на фінансове забезпечення завдань і функцій держави та місцевого самоврядування:
а) видатки бюджету
б) доходи бюджету
в) дотація
23) Як називаються всі види податкових надходжень та інших платежів, за якими встановлюється розмір відрахувань за рівнями бюджетів:
а) регулюючі доходи бюджетів
б) регулюючі витрати бюджетів
в) доходи бюджету
24) Як називаються види податкових надходжень, за якими встановлюється розмір відрахувань за рівнями бюджету:
а) регулюючі податки
б) регулює бюджет
в) податкове розподіл
25) Сума резерву, що встановлена ​​при затвердженні бюджету відповідного рівня, призначена для покриття тимчасових касових резервів і підлягає відновленню до початку нового року:
а) ліміт бюджетних зобов'язань
б) оборотна касова готівка
в) касові витрати
26) Звітність, що передається протягом 1 місяця вищому органу Казначейства та органам виконавчої влади РФ, суб'єкта Федерації і муніципального освіти:
а) оперативна звітність по виконанню федерального бюджету
б) бухгалтерська звітність
в) документообіг
27) Частину робочого дня фінансово - кредитної організації, відведена для роботи та обслуговування клієнтів - це:
а) операційний день з обліку витрат
б) операційний день з обліку доходів
в) операційний день
28) Сума коштів, що видається вперед в рахунок майбутніх платежів - це:
а) аванс
б) фінансування
в) авансове фінансування
29) згода на оплату грошових і товарних документів або гарантування їх оплати - це:
а) акцепт
б) авізо
в) угода
30) Платежі, що здійснюються шляхом списання коштів з розрахункового рахунку платника на підставі пропонованих платіжних вимог:
а) безакцептне платежі
б) авансові платежі
в) акцептні платежі
31) Бюджет - це:
а) форма створення і витрачання фонду грошових коштів, призначених для фінансового забезпечення функцій держави та місцевого самоврядування
б) форма фінансування бюджетних витрат
в) форма використання бюджетних доходів
32) Обов'язковий для всіх підприємств, установ і організацій, а також посадових і фізичних осіб строгий порядок своєчасного та повного внесення всіх платежів до бюджету:
а) бюджетний розпис
б) бюджетна система
в) бюджетна дисципліна
33) Угрупування доходів і видатків бюджетів всіх рівнів бюджетної системи РФ, а також джерел фінансування дефіцитів цих бюджетів
а) бюджетна класифікація РФ:
б) бюджетний кодекс РФ
в) бюджетна система України
34) Бюджетний розпис - це:
а) документ про розподіл доходів і витрат бюджету і надходжень із джерел фінансування дефіциту бюджету
б) документ про поквартальному розподілі доходів і витрат бюджету і надходжень із джерел фінансування дефіциту бюджету
в) документ про щоденне розподілі доходів і витрат бюджету і надходжень із джерел фінансування дефіциту бюджету
35) Сукупність бюджетів держави, адміністративно - територіальних утворень, самостійних в бюджетному відношенні державних установ та фондів, заснована на економічних відносинах, державному устрої і правових нормах:
а) бюджетна система України
б) бюджетна система
в) бюджетна класифікація
36) Бюджетні кошти, що надаються іншому бюджету на поворотній, безоплатній або платній засадах на строк не більше 6 місяців, в межах фінансового року:
а) дотація
б) бюджетна позика
в) субвенція
37) Бюджетний дефіцит - це:
а) перевищення витрат державного бюджету над його доходами
б) перевищення доходів державного бюджету над його видатками
в) рівняння доходів державного бюджету над його видатками
38) Форма фінансування бюджетних витрат, яка передбачає надання коштів юридичним особам на поворотній і платній основах:
а) бюджетна позика
б) бюджетний кредит
в) бюджетний процес
39) Форма фінансування бюджетних витрат, що передбачає надання коштів юридичним особам на поворотній та безоплатній основах, мають строго цільове призначення:
а) бюджетний кредит
б) бюджетні асигнування
в) бюджетна позика
40) Прикінцеві обертів - це:
а) обороти по рахунках бухгалтерського обліку, пов'язані з минулому році, але вироблені на початку нового року
б) схема проходження документів у встановленій послідовності при оформленні господарських операцій та обробці облікових даних
в) обороти по рахунках бухгалтерського обліку пов'язані з кінця діяльності підприємства
41) Єдиний казначейський рахунок - це:
а) рахунок, на якому відображаються розрахунки, зроблені однією кредитною установою з одержання та за рахунок іншої кредитної установи на основі укладеного договору
б) рахунок Федерального Казначейства РФ, на якому акумулюються кошти федерального бюджету і відображаються операції органів державної влади РФ щодо виконання Федерального бюджету
в) рахунок аналітичного обліку, призначений для відображення розрахунків підприємств з окремими постачальниками, покупцями і підзвітними особами, кредитних установ - з клієнтами, фінансових органів - з платниками
42) Закріплені податки - це:
а) податки, закріплені за підприємством
б) всі види податкових надходжень, закріплені за кожним рівнем бюджету
в) податки, які зобов'язані виплачувати громадяни РФ
43) Захищені статті - це:
а) фінансові кошти на виплату заробітної плати та інших соціальних виплат
б) статті захищені законом
в) статті регулюють оподаткування
44) Трансферт - це:
а) кошти, що передаються з вищестоящого бюджету в нижчий їх фонду фінансової підтримки за певною системою показників для вирівнювання бюджетної забезпеченості
б) фінансові кошти, які передаються одними особами, підприємствами іншими у тимчасове користування
в) бюджетні кошти, які передаються бюджету іншого рівня бюджетної системи РФ
Відповідь на завдання № 1
1-А 23-А
2-Б 24-А
3-А 25-Б
4-Б 26-А
5-Б 27-В
6-Б 28-В
7-А 29-А
8-Б 30-В
9-А 31-А
10-Б 32-В
11-А 33-А
12-А 34-Б
13-А 35-Б
14-А 36-Б
15-А 37-А
16-Б 38-Б
17-А 39-Б
18-А 40-А
19-В 41-Б
20-А 42-Б
21-Б 43-Б
22-А 44-А
Завдання № 2. На основі вихідних даних розподілити отримані грошові кошти за встановленими нормативним відрахувань до бюджетів різних рівнів, при необхідності зробити коригування коштів, що надійшли.
Вихідні дані:

Підприємство "Круїз" вносить за звітний період за 2007 рік 30,0 тис. руб. до доходів бюджетів плату податку за користування водними об'єктами з урахуванням відокремлених підрозділів, розташованих на території двох муніципальних утворень. Оплата даного податку здійснювалася трьома платіжними дорученнями:

1. На рахунок органу Казначейства за місцем реєстрації підприємства - 20,0 тис. руб.
2. Два платіжні доручення на рахунок органу Казначейства за місцем знаходження територіально відокремлених підрозділів по 5,0 тис. руб.
Відповідь на завдання № 2
1) На рахунок органу казначейства за місцем реєстрації підприємства надійшли грошові кошти
40102
10000
Про до -10000
Про д-
S k -10000
2) Надійшли грошові кошти на рахунок казначейства за місцем знаходження територіально-абсолютних підрозділів
40101
20000
Про до -20000
Про д-
S k -20000

Частина 3. "Податки та оподаткування"
Завдання № 1: на основі вихідних даних розрахувати податок на прибуток двома методами (методом нарахувань і касовим) c заповненням податкових регістрів за січень і за лютий 2008 року.
Вихідні дані:
Журнал господарських операцій.
№ п / п
Дата
Зміст операції
Сума
тис. руб.
Дебет
Кредит
1
14.01.2008
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Світ"
2 400
2
18.01.2008
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в грудні 2007 року
4 100
3
20.01.2008
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Схід"
4 600
4
21.01.2008
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в грудні 2007 року
2 800
5
23.01.2008
Списано у виробництво матеріали
(30% - оплачені)
600
6
31.01.2008
Нараховано амортизацію ОС за січень 2008 р
(50% ОС - оплачені)
700
7
31.01.2008
Нарахована заробітна плата за січень 2008р
100
8
31.01.2008
Нараховано ЕСН за січень 2008р
9
02.02.2008
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Май"
2 600
10
05.02.2008
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в січні 2008 року від ТОВ "Світ"
11
10.02.2008
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Витязь"
6 100
12
13.02.2008
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в січні 2008 року від ТОВ "Схід"
2 400
13
20.02.2008
Списано у виробництво матеріали
(50% - оплачені)
500
14
28.02.2008
Нараховано амортизацію ОС за лютий 2008 р (70% ОС - оплачені)
700
15
28.02.2008
Нараховано заробітну плату за лютий 2008р
80
16
28.02.2008
Нараховано ЕСН за лютий 2008р
17
28.02.2008
Видана заробітна плата за січень 2008р
18
28.02.2008
Перераховано ЕСН за січень 2008р у позабюджетні фонди
19
28.02.2008
Оплачені матеріали, списані в січні 2008р
Податковий регістр по доходах за січень 2008 року
№ п / п
Дата виникнення
Зміст операції
Сума УРАХУВАННЯМ
Разом
Проміжний податковий регістр по доходах за січень 2008 року
№ п / п
Дата
виникнення
Зміст операції
Сума УРАХУВАННЯМ
Дата визнання для цілей н / о
Разом
Податковий регістр за видатками за січень 2008року
№ п / п
Дата виникнення
Група витрат
Сума УРАХУВАННЯМ
Разом
Проміжний податковий регістр за видатками за січень 2008 року
№ п / п
Дата виникнення
Група витрат
Сума УРАХУВАННЯМ
Дата визнання для цілей н / о
Разом
Податковий регістр по доходах за лютий 2008 року
№ п / п
Дата виникнення
Зміст операції
Сума УРАХУВАННЯМ
Разом
Проміжний податковий регістр по доходах за лютий 2008 року
№ п / п
Дата
виникнення
Зміст операції
Сума УРАХУВАННЯМ
Дата визнання для цілей н / о
Разом
Податковий регістр за видатками за лютий 2008року
№ п / п
Дата виникнення
Група витрат
Сума УРАХУВАННЯМ
Разом
Проміжний податковий регістр за видатками за лютий 2008 року
№ п / п
Дата виникнення
Група витрат
Сума УРАХУВАННЯМ
Дата визнання для цілей н / о
Разом
Відповідь на завдання № 1
Журнал господарських операцій
№ п / п
Дата
Зміст операції
Сума
тис. руб.
Дебет
Кредит
1
14.01.2008
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Світ"
2 400
62
90
2
18.01.2008
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в грудні 2007 року
4 100
51
62
3
20.01.2008
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Схід"
4 600
62
90
4
21.01.2008
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в грудні 2007 року
2 800
51
62
5
23.01.2008
Списано у виробництво матеріали
(30% - оплачені)
600
20
10
6
31.01.2008
Нараховано амортизацію ОС за січень 2008 р
(50% ОС - оплачені)
700
20
02
7
31.01.2008
Нарахована заробітна плата за січень 2008р
100
20
70
8
31.01.2008
Нараховано ЕСН за січень 2008р
26
20
69
9
02.02.2008
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Май"
2 600
62
90
10
05.02.2008
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в січні 2008 року від ТОВ "Світ"
2400
51
62
11
10.02.2008
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Витязь"
6 100
62
90
12
13.02.2008
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в січні 2008 року від ТОВ "Схід"
2 400
51
62
13
20.02.2008
Списано у виробництво матеріали
(50% - оплачені)
500
20
10
14
28.02.2008
Нараховано амортизацію ОС за лютий 2008 р (70% ОС - оплачені)
700
20
02
15
28.02.2008
Нараховано заробітну плату за лютий 2008р
80
20
70
16
28.02.2008
Нараховано ЕСН за лютий 2008р
20,8
69
69
17
28.02.2008
Видана заробітна плата за січень 2008р
100
50
50
18
28.02.2008
Перераховано ЕСН за січень 2008р у позабюджетні фонди
26
51
51
19
28.02.2008
Оплачені матеріали, списані в січні 2008р
420
62
62
Податковий регістр по доходах за січень 2008 року
№ п / п
Дата виникнення
Зміст операції
Сума УРАХУВАННЯМ
1
18,01.08
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в грудні 2007 року
4100
2
21,01,08
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в грудні 2007 року
2800
Разом
6900
Проміжний податковий регістр по доходах за січень 2008 року
№ п / п
Дата
виникнення
Зміст операції
Сума УРАХУВАННЯМ
Дата визнання для цілей н / о
1
14,01,08
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Світ"
2400
05.02.08
2
20.01.08
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Схід"
4600
13.02.08
Разом
7000
№ п / п
Дата виникнення
Група витрат
Сума УРАХУВАННЯМ
1
23.01.08
Списано у виробництво матеріали (30%-оплачені)
180
2
31.01.08
Нараховано амортизацію ОС за січень 2008 року (50% ОС-оплени)
350
Разом
530
Податковий регістр за видатками за січень 2008року

Проміжний податковий регістр за видатками за січень 2008 року
№ п / п
Дата виникнення
Група витрат
Сума УРАХУВАННЯМ
Дата визнання для цілей н / о
1
23.01.08
Списано у виробництво матеріали (30%-оплачені)
420
28.02.08
2
31.01.08
Нараховано амортизацію ОС за січень 2008 року (50% ОС-оплени)
350
28.02.08
3
31.01.08
Нарахована заробітна плата за січень 2008р
100
28.02.08
4
31.01.08
Нараховано ЕСН за січень 2008р
26
28.02.08
Разом
896
Алгоритм (січень):
(6900 УРАХУВАННЯМ - 530 т. р.) * 26% = 1656,20
Розрахунок податку на прибуток методом нарахування за січень
(7000т.р.-1426 т. р.) * 24% = 1338т.р.
Податковий регістр по доходах за лютий 2008 року
№ п / п
Дата виникнення
Зміст операції
Сума УРАХУВАННЯМ
1
05.02.08.
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в січні 2008 року від ТОВ "Світ"
2400
2.
13.02.08
На р / рахунок надійшли грошові кошти за відвантажену продукцію в січні 2008 року від ТОВ "Схід"
2400
Разом
4800
Проміжний податковий регістр по доходах за лютий 2008 року
№ п / п
Дата
виникнення
Зміст операції
Сума УРАХУВАННЯМ
Дата визнання для цілей н / о
1
02.02.08
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Май"
2 600
2
10.02.08
ТОВ "Маяк" відвантажило продукцію ТОВ "Витязь"
6 100
Разом
8700
Податковий регістр за видатками за лютий 2008року
№ п / п
Дата виникнення
Група витрат
Сума УРАХУВАННЯМ
1
20.02.08
Списано у виробництво матеріали
(50% - оплачені)
250
2
28.02.08
Нараховано амортизацію ОС за лютий 2008 р (70% ОС - оплачені)
490
3
28.02.08
Нараховано амортизацію ОС за січень 2008
140
4
28.02.08
Видана заробітна плата за січень 2008
100
5
28.02.08
Перераховано ЕСН за січень 2008 р. Під позабюджетні фонди
26
6
28.02.08
Оплаченв матеріали, списані за січень 2008
420
Разом
1426
Проміжний податковий регістр за видатками за лютий 2008 року
Алгоритм (лютий)
(4800 УРАХУВАННЯМ - 1426 т. р.) * 26% = 877.24 УРАХУВАННЯМ
Розрахунок податку на прибуток методом нарахування за лютий
(8700 УРАХУВАННЯМ - 1300.80т.р.) * 24% = 1775.81т.р.
Завдання № 2. На основі вихідних даних розрахувати і зробити певні коментарі до отриманих розрахунками:
1. Суму податку на доходи фізичної особи за 2007 рік, яку податковий агент перерахує державі.
2. Суму податку на доходи фізичної особи за 2007 рік c урахуванням застосування соціального податкового вирахування.
3. З умму податку на доходи фізичної особи за 2007 рік c урахуванням застосування всіх податкових відрахувань.
Вихідні дані:
Фізична особа Котьоночкін С. А. працює на "Нижнетагильском металургійному комбінаті" слюсарем - ремонтником, щомісячна заробітна плата - 7 000 рублів, має двох дітей:
Cина - 08.04.1988 року народження
Дочка - 06.03.2003 року народження.
Син навчається на денному відділенні юридичного інституту, вартість навчання за 1 семестр 30 000 рублів.
Фізична особа Белочкін С. А. працює на "Нижнетагильском металургійному комбінаті" майстром виробництва, щомісячна заробітна плата - 23 000 рублів, має двох дітей:
Дочка - 02.02.1988 року народження
Дочка - 06.03.2003 року народження.
Белочкін С.А. навчається на заочному відділенні політехнічного інституту (отримує другу вищу освіту), вартість навчання за 1 семестр 15 000 рублів.
Відповідь на завдання № 2
1) Котьоночкін С.А.
з/п- 7000
1. Уральський коефіцієнт: 7000 * 15% = 1050руб.
2. Сукупний дохід: 7000 +1050 = 8050 руб.
3. Податкові виплати: 400 +1000 +1000 = 2400 руб.
4. Оподатковуваний база: 8050-2400 = 5650 руб.
5. ПДФО наростаючим підсумком: 5650 * 13% = 734.50 руб.
6. ПДФО: 735 руб.
7. Відрахування: 735 руб.
8. Разом: 8050-735 = 7315 руб.
2) Белочкін С.А.
з/п-23000
1. Уральський коефіцієнт: 23000 * 15% = 3450руб.
2. Сукупний дохід: 23000 +3450 = 26450 руб.
3. Податкові виплати: 400 +1000 = 1400 руб.
4. Оподатковуваний база :26450-1400 = 25050 руб.
5. ПДФО наростаючим підсумком: 25050 * 13% = 3256.5 руб.
6. ПДФО: 3257 руб.
7. Відрахування: 3257 руб.
8. Разом :26450-3257 = 23193 руб.
Завдання № 3. На основі вихідних даних розрахувати податок на майно організації за 2007 рік і авансові платежі з цього податку Амортизація ОС, згідно наказу про облікову політику, нараховується лінійним методом. Рішення оформити у вигляді таблиці.
Вихідні дані:
Основний засіб
Залишкова вартість ОЗ (руб) на 01.01.2007р
Щомісячна амортизація ОЗ (руб)
Примітка
ОС № 1
1 200 000
20 000
ОС № 2
1 400 000
30 000
Продаж 11.04.07г
ОС № 3
900 000
2 000
ОС № 4
400 000
1 000
ОС № 5
700 000
2 000
Продаж 03.06.07г
ОС № 6
500 000
500
ОС № 7
Первісна вартість 800 000 рублів, СПИ -10 років
Купівля і введення в експлуатацію 07.04.07г
ОС № 8
Первісна вартість 1 400 000 рублів, СПИ -15 років
Купівля і введення в експлуатацію 13.07.07г
Відповідь на завдання № 3
1) 1 квартал: 5100000 +5044500 +4989000 +4933500 3міс. +1 * 2,2% * 0,25 = 27592,13
2) 2квартал: 5100000 +5044500 +4989000 +4933500 +4398000 +4365833 +3645666 6міс. +1 * 2,2% * 0,25 = 25517,25
3) 9месяцев: 5100000 +5044500 +4989000 +4933500 +4398000 +4365833 +3645666 +5015499 +4977554 +4939609 9міс. +1
* 2,2% * 0,25 = 26075,04
4) 12 місяців: 5100000 +5044500 +4989000 +4933500 +4398000 +4365833 +3645666 + 12міс. +1
5015499 +4977554 +4939609 +4901664 +4863719 +4863719 * 2,2% = 104987,80
Виходячи з цих розрахунків, можна зробити висновок, що розрахункова цифра за 2 квартал менше, ніж за 1 квартал, отже, за півріччя організація податок на майно не платить. До сплати за рік податок на майно в організації становить:
104987,80-27592,13-25517,25-26075,04 = 25803,38
Завдання № 4. На основі вихідних даних розрахувати податок на гральний бізнес за 2007 рік по двох платникам податків (ТОВ "Зоря" і ТОВ "Схід")
Вихідні дані:
1. На балансі ТОВ "Зоря" на 01.01.2007 року знаходяться наступні об'єкти грального бізнесу:
N
п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів грального бізнесу
1
Ігрові столи
10
2
Ігрові
автомати
13
3
Букмекерські
каси
4
4
Каси
тоталізатора
2
2. На балансі ТОВ "Схід" на 01.01.2007 року знаходяться наступні об'єкти грального бізнесу:
N
п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів грального бізнесу
1
Ігрові столи
25
2
Ігрові
автомати
18
3
Букмекерські
каси
14
4
Каси
тоталізатора
21
3.Двіженіе об'єктів грального бізнесу по ТОВ "Зоря" і ТОВ "Схід" за 2007 рік
N
п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів грального бізнесу
Власник
об'єкта грального бізнесу
Дата постановки на облік
Дата зняття з
обліку
1
Ігрові столи
2
1
4
10
5
ТОВ
"Зоря"
13.01.07
29.03.07
15.09.07
05.02.07
28.10.07
2
Ігрові
автомати
3
15
6
ТОВ
"Зоря"
14.02.07
13.01.07
21.11.07
3
Букмекерські
каси
3
2
ТОВ
"Зоря"
11.11.07
15.10.07
4
Каси
тоталізатора
4
2
ТОВ
"Зоря"
06.07.07
17.12.07
5
Ігрові столи
20
3
ТОВ "Схід"
17.11.07
13.06.07
6
Ігрові
автомати
2
15
ТОВ "Схід"
13.05.07
26.10.07
7
Букмекерські
каси
4
ТОВ "Схід"
13.03.07
8
Каси
тоталізатора
4
ТОВ "Схід"
15.06.07
Відповідь на завдання № 4
Розрахуємо податок на ігровий бізнес за 2007 рік по ТОВ "Зоря»

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.01.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
10

-
2
Ігрові автомати
13
-

3
Букмекерські каси
4
-
-
4
Каси тоталізатора
2
-
-

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.02.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
12
-

2
Ігрові автомати
10
15Д
-
3
Букмекерські каси
4
-
-
4
Каси тоталізатора
2
-
-

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.03.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
11
4п
-
2
Ігрові автомати
25
-
-
3
Букмекерські каси
4
-
-
4
Каси тоталізатора
2
-
-

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.07.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
15
-
-
2
Ігрові автомати
25
-
-
3
Букмекерські каси
4
-
-
4
Каси тоталізатора
2

-

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.09.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
15
-
-
2
Ігрові автомати
25
-
-
3
Букмекерські каси
4
-
-
4
Каси тоталізатора
6
-
-

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.10.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
25
-
5п
2
Ігрові автомати
25
-
-
3
Букмекерські каси
1


4
Каси тоталізатора
6
-
-

п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.11.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
20
-
-
2
Ігрові автомати
25
-
6п
3
Букмекерські каси
1

-
4
Каси тоталізатора
6
-
-

п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.12.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
20
-
-
2
Ігрові автомати
19
-
-
3
Букмекерські каси
3
-
-
4
Каси тоталізатора
6
-
2п
1) Січень:
Ігрові столи: 10 * 125 +2 * 125 = 1500
Ігрові автомати: 10 * 7,5 +3 * 7,5 / 2 = 86,25
2) Лютий:
Ігрові столи: 11 * 125 +1 * 125 / 2 = 1437,5
Ігрові автомати: 10 * 7,5 +15 * 7,5 = 187,5
3) Березень:
Ігрові столи: 11 * 125 +4 * 125 / 2 = 1625
4) Липень:
Каси тоталізатора: 2 * 125 +4 * 125 = 750
5) вересень:
ігрові столи: 15 * 125 +10 * 125 = 3125
6) жовтень:
ігрові столи: 25 * 125 +5 * 125 = 3750
букмекерські каси: 1 * 125 +3 * 125 / 2 = 312,5
7) листопад:
ігрові автомати: 25 * 7,5 +6 * 7,5 = 232,5
букмекерські каси: 1 * 125 +2 * 125 = 375
8) грудень:
каси тоталізатора: 6 * 125 +2 * 125 = 1000
Податок на гральний бізнес за 2007 рік по ТОВ «Зоря» становить 14381,25
Розрахуємо податок на гральний бізнес за 2007 рік по ТОВ «Схід»

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.03.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
25
-
-
2
Ігрові автомати
18
-
-
3
Букмекерські каси
14
-

4
Каси тоталізатора
21
-
-

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.05.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
25
-
-
2
Ігрові автомати
18

-
3
Букмекерські каси
10
-
-
4
Каси тоталізатора
21
-
2п

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.06.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
25
-
20п
2
Ігрові автомати
20
-
-
3
Букмекерські каси
10
-
-
4
Каси тоталізатора
21

-

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.10.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
5
-
-
2
Ігрові автомати
20
-
15П
3
Букмекерські каси
10
-
-
4
Каси тоталізатора
25
-
-

п / п
Об'єкти грального бізнесу
Кількість об'єктів на 01.11.07
Введено в експлуатацію
Виведено з експлуатації
1
Ігрові столи
5
3п
-
2
Ігрові автомати
5
-
-
3
Букмекерські каси
10
-
-
4
Каси тоталізатора
21
-
-
1) березень:
букмекерські каси: 10 * 125 +4 * 125 / 2 = 1500
2) травень:
ігрові автомати: 18 * 7,5 +2 * 7,5 = 150
3) червень:
каса тоталізатора: 21 * 125 +4 * 125 = 3125
ігрові столи: 5 * 125 +20 * 125 / 2 = 1875
4) жовтень:
ігрові автомати: 20 * 7,5 +15 * 7,5 = 262,5
5) листопад:
ігрові столи: 5 * 125 +3 * 125 / 2 = 812,5
Податок на ігровий бізнес за 2007 рік у ТОВ «Схід» складає 7725
Завдання № 5. Охарактеризуйте склад місцевих податків за наступним алгоритмом:
- Платники податків;
- Об'єкти оподаткування;
- Податкові ставки;
- Податковий період;
- Податкові пільги;
- Порядок і терміни сплати податку.
Відповідь на завдання № 5
- Платниками податків податку визнаються організації та фізичні особи, які володіють земельними ділянками на праві власності, праві постійного (безстрокового) користування чи праві довічного успадкованого володіння.
Не визнаються платниками податків організації та фізичні особи стосовно земельних ділянок, що перебувають у них на праві безоплатного термінового користування або переданих їм за договором оренди.
- Об'єктом оподаткування визнаються земельні ділянки, розташовані в межах муніципального утворення, на території якого введено податок. Не визнаються об'єктом оподаткування:
1) земельні ділянки, вилучені з обігу відповідно до законодавства Російської Федерації;.
2) земельні ділянки, обмежені в обороті відповідно до законодавства Російської Федерації, які зайняті особливо цінними об'єктами культурної спадщини народів Російської Федерації, об'єктами, включеними до Списку всесвітньої спадщини, історико-культурними заповідниками, об'єктами археологічної спадщини;
3) земельні ділянки, обмежені в обороті відповідно до законодавства Російської Федерації, надані для забезпечення оборони, безпеки та митних потреб;
4) земельні ділянки, обмежені в обороті відповідно до законодавства Російської Федерації, в межах лісового фонду;
5) земельні ділянки, обмежені в обороті відповідно до законодавства Російської Федерації, зайняті перебувають у державній власності водними об'єктами в складі водного фонду, за винятком земельних ділянок, зайнятих відокремленими водними об'єктами.
- Податкові ставки встановлюються нормативними правовими актами представницьких органів муніципальних утворень і не можуть перевищувати:
1) 0,3 відсотка відносно земельних ділянок:
· Віднесених до земель сільськогосподарського призначення чи до земель у складі зон сільськогосподарського використання в поселеннях і використовуються для сільськогосподарського виробництва;
· Зайнятих житловим фондом та об'єктами інженерної інфраструктури житлово-комунального комплексу (за винятком частки у праві на земельну ділянку, що припадає на об'єкт, що не належить до житлового фонду і до об'єктів інженерної інфраструктури житлово-комунального комплексу) або наданих для житлового будівництва;
· Наданих для особистого підсобного господарства, садівництва, городництва чи тваринництва;
2) 1,5 відсотка у відношенні інших земельних ділянок.
- Податковим періодом визнається календарний рік
- Сума податку обчислюється після закінчення податкового періоду як відповідна податковій ставці відсоткова частка податкової бази.
Сума податку, що підлягає сплаті до бюджету за підсумками податкового періоду, визначається як різниця між сумою податку і сумами підлягають сплаті протягом податкового періоду авансових платежів з податку.
Додати в блог або на сайт

Цей текст може містити помилки.

Фінанси, гроші і податки | Контрольна робота
583.6кб. | скачати


Схожі роботи:
Дослідження ролі місцевих податків і зборів у формуванні територіальних бюджетів
Витрати федерального регіонального та місцевих бюджетів склад структура особливості
Склад принципи обчислення і справляння місцевих податків і зборів
Формування місцевих бюджетів
Формування місцевих бюджетів
Кошти місцевих бюджетів
Проблеми формування місцевих бюджетів
Формування доходів місцевих бюджетів
Казначейська система обслуговування місцевих бюджетів
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru