Бухгалтерська фінансова звітність 3

[ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати.


Нажми чтобы узнать.
скачати

Тема 1. Концепція бухгалтерської (фінансової) звітності в Росії
Література: Бухгалтерська (фінансова) звітність: Навчальний посібник / під ред. проф. В.Д. Новодворського. - М.: ИНФРА-М, 2003. - 464 с. - (Серія «Вища освіта»)., Глави 1, 5, 6; Новодворський В.Д., Пономарьова Л.В. Коментарі до нових форм бухгалтерської звітності організації. - М.: ИНФРА-М, 2003. - 190 с., Реформа бухгалтерського обліку. Федеральний закон «Про бухгалтерський облік». Двадцять одне положення з бухгалтерського обліку. - 14 вид., Зм. і доп. - М.: «Ось-89», 2004. - 398 с.
1. Зміст якого виду звітності організації не може бути комерційною таємницею
а) зовнішньої бухгалтерської (фінансової) звітності;
б) внутрішньої бухгалтерської звітності;
в) статистичної звітності.
Відповідь: а.
2. Як називається якісна характеристика бухгалтерської (фінансової) звітності, за наявності якої у звітності виключається одностороннє задоволення інтересів одних груп користувачів перед іншими?
а) доречність;
б) нейтральність;
в) істотність.
Відповідь: б.
3. Вкажіть, що розуміється під звітним роком?
а) календарний рік;
б) період з 1 січня до дати підписання річної бухгалтерської звітності;
в) період з 1 січня до дати затвердження річної бухгалтерської звітності.
Відповідь: а.
4. Який вид обліку призначений для збору вихідної інформації, використовуваної в бухгалтерському, статистичному і податковому обліку?
а) управлінський;
б) камеральний;
в) оперативно-технічний.
Відповідь: в.
5. Назвіть документ четвертого рівня системи регулювання бухгалтерського обліку та звітності в Російській Федерації:
а) методичні рекомендації до складання та подання зведеної бухгалтерської звітності, затверджені наказом Мінфіну Росії від 30.12.96 № 112;
б) наказ керівника організації «Про затвердження форм первинних облікових документів»;
в) постанова Держкомстату Росії «Про затвердження уніфікованої форми первинного облікового документа № АТ-1" Авансовий звіт "» від 01.08.01 № 55;
г) всі перераховані вище документи.
Відповідь: б.
6. Яке кількісне значення критерію суттєвості інформації, що міститься в бухгалтерській звітності?
а) 0,5 і більше відсотків до загального підсумку відповідних даних;
б) 5 і менше відсотків до загального підсумку відповідних даних;
в) 5 і більше відсотків до загального підсумку відповідних даних.
Відповідь: в.
7. Яка фінансова інформація, укладена в показниках бухгалтерської звітності, є суттєвою для зацікавлених користувачів?
а) та, нерозкриття якої може вплинути на економічні рішення, що приймаються користувачами на її основі;
б) та, яка підтверджена незалежним аудитором;
в) інформація про вартість чистих активів.
Відповідь: а.
8. Який вид звіту не входить до складу бухгалтерської звітності організацій?
а) аудиторський висновок;
б) звіт виконавчого органу;
в) пояснювальна записка.
Відповідь: б.
9. Вкажіть інформаційні потреби кредиторів, як користувачів бухгалтерської звітності організацій:
а) відомості, про можливість організації погасити наявну заборгованість та виплатити відповідні відсотки за нею;
б) відомості, що дозволяють визначити рентабельність діяльності організації;
в) відомості про обсяг виручки від продажів організації в звітному періоді.
Відповідь: а.
10. Що таке дата затвердження річної бухгалтерської звітності?
а) дата її підписання керівником і головним бухгалтером організації;
б) дата її отримання податковим органом;
в) дата її схвалення вищим органом управління організацією.
Відповідь: в.
11. Яка бухгалтерська звітність вважається достовірною та повною?
а) та, яка не містить суттєвих помилок та перекручень;
б) та, яка включає всі форми, передбачені Федеральним законом «Про бухгалтерський облік»;
в) та, яка сформована виходячи з правил, встановлених нормативними актами з бухгалтерського обліку.
Відповідь: в.
12. Які звітні форми в обов'язковому порядку включаються до складу проміжної бухгалтерської звітності?
а) бухгалтерський баланс, звіт про прибутки і збитки, звіт про рух грошових коштів;
б) бухгалтерський баланс, звіт про прибутки і збитки;
в) бухгалтерський баланс, звіт про прибутки і збитки, пояснювальна записка.
Відповідь: б.
13. До проміжної бухгалтерської звітності відноситься:
а) місячна і квартальна звітність;
б) квартальна звітність;
в) місячна, квартальна і річна звітність.
Відповідь: а.
14. В які терміни повинна представлятися користувачам річна бухгалтерська звітність?
а) протягом 90 днів після закінчення звітного року;
б) протягом 30 днів після закінчення звітного року;
в) не раніше ніж через 30 днів після закінчення звітного року.
Відповідь: а.
15. Першим звітним роком для організацій, створених до 1 жовтня, вважається:
а) період від дати державної реєстрації юридичної особи до 31 грудня поточного року включно;
б) період від дати державної реєстрації юридичної особи до 31 грудня наступного року включно;
в) 12 повних місяців від дати державної реєстрації юридичної особи.
Відповідь: а.
16. Яким структурам організація не зобов'язана безоплатно представляти примірник своєї бухгалтерської звітності?
а) органу державної статистики;
б) обслуговуючим кредитним установам;
в) податковому органу.
Відповідь: б.
17. У якій звітній формі організація повинна відображати списану на збитки заборгованість неплатоспроможних дебіторів?
а) у довідці про наявність цінностей, які обліковуються на позабалансових рахунках;
б) у звіті про зміни капіталу;
в) у звіті про рух грошових коштів.
Відповідь: а.
18. Яка форма річної бухгалтерської звітності містить показник «Базовий прибуток (збиток) на акцію?
а) Звіт про рух грошових коштів (форма № 4).
б) Звіт про прибутки та збитки (форма № 2).
в) Звіт про зміни капіталу (форма № 3).
Відповідь: б.
19. У якій формі річної бухгалтерської звітності розкривається інформація про наявність, надходження та вибуття нематеріальних активів за їх видами в оцінці за первісною вартістю?
а) у бухгалтерському балансі (форма № 1);
б) у додатку до бухгалтерського балансу (форма № 5);
в) у звіті про зміни капіталу (форма № 3).
Відповідь: б.
20. У якій формі річної бухгалтерської звітності розкривається інформація про оціночних резервах?
а) у звіті про рух грошових коштів (форма № 4);
б) у бухгалтерському балансі (форма № 1);
в) у звіті про зміни капіталу (форма № 3).
Відповідь: в.
21. Як відображаються в бухгалтерській звітності події після звітної дати?
а) шляхом уточнення даних про відповідні активах, зобов'язаннях, капіталі, доходи та витрати організації в бухгалтерському балансі і звіті про прибутки та збитки;
б) шляхом розкриття відповідної інформації у звіті про зміни капіталу (форма № 3);
в) шляхом уточнення даних про відповідні активах, зобов'язаннях, капіталі, доходи та витрати організації в бухгалтерському балансі і звіті про прибутки та збитки, або шляхом розкриття відповідної інформації у пояснювальній записці до річної бухгалтерської звітності.
Відповідь: в.
22. Яка інформація з метою складання річної бухгалтерської звітності відноситься до інформації про афілійованих осіб?
а) дані про операції між організацією, що готують бухгалтерську звітність, і афілійованими особами;
б) дані про участь аффилированного в капіталі комерційних організацій;
в) дані про керівний склад афілійованих осіб.
Відповідь: а.
23. Подія після дати балансу - це:
а) подія, яка мала місце в період між звітною датою і датою підписання бухгалтерської звітності за звітний рік;
б) подія, яка мала місце після проведення щорічної інвентаризації майна та зобов'язань організації до закінчення звітного року;
в) подія, яка мала місце протягом 60 днів після закінчення звітного року.
Відповідь: а.
24. Інформація про умовні факти господарської діяльності, наслідками яких є умовні активи, представляється:
а) у бухгалтерському балансі;
б) у звіті про прибутки та збитки;
в) у пояснювальній записці.
Відповідь: в.
25. До умовного фактом господарської діяльності належить:
а) зниження вартості матеріально-виробничих запасів організації на звітну дату;
б) видані до звітної дати гарантії, доручення та інші види зобов'язань на користь третіх осіб, терміни виконання яких не наступили;
в) непрогнозоване зміна курсів іноземних валют після звітної дати.
Відповідь: б.
26. Для цілей бухгалтерської звітності афілійовані особи - це:
а) фізичні особи - співробітники організації, здатні вплинути на діяльність інших юридичних та фізичних осіб;
б) фізичні особи, які перебувають у родинних відносинах з власниками організації;
в) юридичні особи, які мають право розпоряджатися більш ніж 20 відсотками голосуючих акцій акціонерного товариства.
Відповідь: в.
27. Наслідки подій після звітної дати, що підтверджують існування на звітну дату господарських умов, в яких організація вела свою діяльність:
а) вимірюються в грошовому вираженні і розкриваються в пояснювальній записці;
б) не вимірюються в грошовому вираженні, але про їх наявність надається інформація в пояснювальній записці;
в) вимірюються в грошовому вираженні, відображаються у синтетичному та аналітичному обліку заключними оборотами звітного періоду до затвердження річної бухгалтерської звітності і розкриваються в пояснювальній записці.
Відповідь: в.
28. Діяльність, що припиняється у бухгалтерській звітності визнається на дату:
а) доведення інформації про рішення припинення діяльності до відома заінтересованих юридичних і фізичних осіб;
б) прийняття рішення органу управління організацією про припинення частині діяльності;
в) утвердження єдиної програми припинення діяльності.
Відповідь: б.
29. Які додаткові зобов'язання виникають у організації внаслідок визнання частині діяльності припиненої?
а) зобов'язання з продажу активів, пов'язаних зі здійсненням діяльності, що припиняється;
б) зобов'язання щодо виплати вихідної допомоги при скороченні штатів, неустойок за припиняються достроково господарськими договорами;
в) зобов'язання з дострокового повернення всіх отриманих кредитів і позик.
Відповідь: б.
30. Назвіть дату визнання в бухгалтерському обліку резерву за зобов'язаннями організації у зв'язку з припиненням частині діяльності (на покриття витрат по звільненню працівників, виплату штрафів і неустойок за господарськими договорами та ін):
а) останній день звітного року;
б) дата визнання частині діяльності припиняється;
в) дата затвердження єдиної програми припинення частині діяльності.
Відповідь: а.
31. Яка періодичність подання бухгалтерської звітності громадськими організаціями (об'єднаннями), які не здійснюють підприємницької діяльності і не мають оборотів з реалізації товарів, робіт, послуг (крім вибулого майна)?
а) один раз на місяць;
б) один раз на квартал;
в) один раз на рік.
Відповідь: в.
32. Які організації зобов'язані подавати у складі річної бухгалтерської звітності звіт про цільове використання отриманих коштів (форма № 6)?
а) некомерційні організації, створені у формі некомерційних партнерств і автономних некомерційних організацій;
б) громадські організації (об'єднання), які не здійснюють підприємницької діяльності і не мають оборотів з реалізації товарів, робіт, послуг (крім вибулого майна);
в) організації - одержувачі державної допомоги.
Відповідь: б.
33. У якому нормативному акті міститься визначення і встановлюється склад бухгалтерської звітності організації?
а) Закон «Про відповідальність за порушення порядку подання державної статистичної звітності» від 13.05.1992 № 2761-1;
б) Федеральний закон «Про бухгалтерський облік» від 21.11.1996 № 129-ФЗ;
в) Положення з бухгалтерського обліку «Бухгалтерська звітність організації» ПБУ 4 / 99.
Відповідь: б.
34. Які з нижченаведених факторів визначають особливості формування бухгалтерської звітності:
а) величина статутного капіталу організації;
б) організаційно-правова форма організації;
в) вартість чистих активів на кінець звітного року.
Відповідь: б.
35. Продовжите твердження: «Бухгалтерська звітність складається, беручи до уваги ...»:
а) раніше застосовувалися форми звітності;
б) рекомендовані форми звітності;
в) міжнародні форми звітності;
Відповідь: б.
36. Звітною датою для складання бухгалтерської звітності є:
а) останній день звітного періоду
б) перший день наступного звітного періоду
в) дата фактичного завершення господарських операцій, які відносяться до звітного періоду.
Відповідь: а.
37. Виберіть зі списку варіант продовження фрази: «У бухгалтерську звітність включаються ...»
а) результати господарських операцій, отримані на звітну дату;
б) залишки по рахунках бухгалтерського обліку за станом на звітну дату і результати господарських операцій, які відносяться до наступних звітних періодах;
в) майно, зобов'язання і капітал організації на звітну дату, а також інформація про події після звітної дати і умовних факти господарської діяльності.
Відповідь: в.
38. Некомерційні організації мають право не надавати у складі річної бухгалтерської звітності:
а) звіт про рух грошових коштів (форма № 4);
б) звіт про зміни капіталу (форма № 3), звіт про рух грошових коштів (форма № 4), та Додаток до бухгалтерського балансу (форма № 5) за відсутності відповідних даних;
в) звіт про зміни капіталу (форма № 3) - при відсутності відповідних даних.
Відповідь: в.
39. У якому році був утворений Комітет з міжнародних стандартів фінансової звітності?
а) у 1965 році;
б) в 1973 році;
в) в 1988 році;
г) у 1996 році.
Відповідь: б.
40. Вкажіть правильну назву документів, що розробляються Радою з міжнародних стандартів фінансової звітності:
а) міжнародні стандарти фінансової звітності та їх інтерпретації;
б) міжнародні стандарти аудиту фінансової звітності;
(В) міжнародні стандарти фінансової звітності та методичні вказівки щодо їх застосування.
Відповідь: а.

Тема 2. Бухгалтерський баланс
1. Залишок наданих організації коштів за рахунок бюджетних джерел відображається в бухгалтерському балансі за статтею:
а) «Доходи майбутніх періодів»;
б) «Резерви майбутніх витрат»;
в) «Додатковий капітал».
Відповідь: а.
2. У якому розділі бухгалтерського балансу відображається сума накопичених витрат з науково-дослідним, дослідно-конструкторським і технологічним роботам?
а) «Капітал і резерви»;
б) «Оборотні активи»;
в) «Необоротні активи».
Відповідь: в.
3. Що характеризує бухгалтерський баланс організації?
а) фінансовий результат діяльності організації за звітний період;
б) фінансове становище організації на звітну дату;
в) зміна величини чистих активів за звітний період.
Відповідь: б.
4. У чому полягає основна відмінність вступного балансу від операційного?
а) відсутність в операційному балансі заборгованості засновників за сплату статутного капіталу;
б) зазначення у вступному балансі суми фактично сплаченого статутного капіталу;
в) у способі оцінки статей, що характеризують господарські засоби організації.
Відповідь: в.
5. Бухгалтерський баланс, в якому відсутні регулюючі статті, називається:
а) баланс-брутто;
б) баланс-нетто;
в) сальдовий баланс.
Відповідь: б.
6. Скільки розділів включає операційний бухгалтерський баланс?
а) 2;
б) 4;
в) 5.
Відповідь: в.
7. Залежно від джерела складання бухгалтерські баланси поділяються на:
а) інвентарні, книжні, генеральні;
б) оборотні, сальдові та оборотно-сальдові;
в) поодинокі і зведені.
Відповідь: а.
8. Бухгалтерський баланс містить інформацію про фінансове становище організації станом:
а) на кінець звітного року;
б) за весь період діяльності;
в) на звітну дату.
Відповідь: в.
9. За якою вартістю відображається у бухгалтерському балансі амортизується майно?
а) за справедливою вартістю;
б) за залишковою вартістю;
в) за відновною вартістю.
Відповідь: б.
10. У якій оцінці відображаються в бухгалтерському балансі власні акції, викуплені в акціонерів?
а) за номінальною вартістю;
б) за ціною можливого продажу;
в) за ціною придбання.
Відповідь: в.
11. У якій оцінці відображається у бухгалтерському балансі заборгованість за отриманими організацією кредитами і позиками?
а) у сумі підлягають отриманню позик і кредитів, відповідно до договорів;
б) у сумі фактично отриманих позик і кредитів з урахуванням належних за станом на звітну дату відсотків до сплати;
в) у сумі, що включає фактично отримані кошти і відсотки до сплати за весь період дії договорів позики та кредитних договорів.
Відповідь: б.
12. Відображати в бухгалтерському балансі «згорнутий» залишок по рахунках допускається для рахунків:
а) 97 «Витрати майбутніх періодів» і 98 «Доходи майбутніх періодів»;
б) 76 «Розрахунки з різними дебіторами і кредиторами»;
в) 09 «Відстрочені податкові активи» і 77 «Відстрочені податкові зобов'язання»
Відповідь: в.
13. У складі якої групи статей бухгалтерського балансу відображається заборгованість бюджету перед організацією з податку на додану вартість?
а) «Дебіторська заборгованість (платежі по якій очікуються протягом 12 місяців після звітної дати)»;
б) «Податок на додану вартість по придбаних цінностей»;
в) «Інші оборотні активи».
Відповідь: а.
14. Сальдо яких рахунків відображається за статтею бухгалтерського балансу «Готова продукція і товари для перепродажу»?
а) 40 «Випуск продукції (робіт, послуг)», 41 «Товари» і 43 «Готова продукція»;
б) 41 «Товари» (за вирахуванням сальдо рахунку 42 «Торгова націнка») і 43 «Готова продукція»;
в) 41 «Товари», 43 «Готова продукція» і 45 «Товари відвантажені».
Відповідь: б.
15. За якою статтею бухгалтерського балансу організація повинна відображати залишок по рахунку 07 «Устаткування до установки»?
а) «Незавершене будівництво»;
б) «Основні засоби»;
в) «Витрати в незавершеному виробництві».
Відповідь: а.
16. Як повинна групуватися кредиторська заборгованість організації в ліквідаційних балансах?
а) відбиватися єдиною сумою за статтею «Кредиторська заборгованість»;
б) відповідно до черговості задоволення вимог кредиторів, встановленої законом;
в) угруповання повинна відповідати використовуваної в операційних (проміжних та річних) балансах.
Відповідь: б.
17. Рекомендована наказом Мінфіну Росії № 67н від 22.07.2003 типова форма бухгалтерського балансу це:
а) оборотно-сальдовий баланс;
б) сальдовий баланс;
в) шаховий баланс.
Відповідь: б.
18. Як визначається в річному бухгалтерському балансі показник дебіторської заборгованості покупців і замовників, якщо організацією нарахований резерв по сумнівних боргах?
а) виходячи з величини дебіторської заборгованості за даними обліку, збільшеної на суму резерву;
б) виходячи з величини дебіторської заборгованості за даними обліку;
в) виходячи з величини дебіторської заборгованості за даними обліку, зменшеної на суму резерву.
Відповідь: в.
19. Організація 20 грудня 2001 отримала кредит банку строком на 4 роки. За якою статтею сума заборгованості за даним кредитом повинна бути відображена в річному бухгалтерському балансі на 31 грудня 2004 року?
а) "Позики і кредити (довгострокові)»;
б) "Позики і кредити (короткострокові)»;
в) «Витрати майбутніх періодів».
Відповідь: б.
20. У бухгалтерському балансі зіставляються:
а) активи та зобов'язання;
б) активи, пасиви і власний капітал;
в) активи, зобов'язання і власний капітал.
Відповідь: в.
21. Який принцип бухгалтерського обліку реалізується за допомогою бухгалтерського балансу?
а) послідовності застосування облікової політики;
б) майнової відокремленості;
в) подвійного запису.
Відповідь: б.
22. Російська типова форма бухгалтерського балансу передбачає розташування активів:
а) за спаданням ліквідності (від більш ліквідних статей до менш ліквідним);
б) за зростанням ліквідності (від менш ліквідних статей до більш ліквідним);
в) за спаданням ліквідності в I розділі балансу і за зростанням - в II розділі.
Відповідь: б.
23. Особливістю зведеного балансу є:
а) включення в баланс даних про активи та зобов'язання підрозділів організації, виділених на окремі баланси;
б) включення в баланс даних про активи і зобов'язання організацій, що мають підрозділи (активи), контрольовані спільно з цією організацією;
в) складання його у валюті, відмінній від валюти Російської Федерації.
Відповідь: а.
24. Особливістю операційного балансу є:
а) подання величини непокритого збитку минулих років в активі;
б) наявність статей, що характеризують розподіл доходів і витрат по періодах;
в) розкриття активів і зобов'язань за сегментами.
Відповідь: б.
25. Складання річного бухгалтерського балансу повинна передувати:
а) вивірка розрахунків з постачальниками і підрядниками;
б) інвентаризація майна та зобов'язань, включаючи резерви;
в) вивірка розрахунків з покупцями і замовниками;
г) інвентаризація майна організації в натурі.
Відповідь: б.
26. Показник заборгованості засновників за внесками до статутного капіталу організації відбивається по групі статей:
а) «Дебіторська заборгованість (платежі по якій очікуються протягом 12 місяців після звітної дати)»;
б) «Дебіторська заборгованість (платежі по якій очікуються більш ніж через 12 місяців після звітної дати)»;
в) в обидва розділу шляхом ділення суми заборгованості на підставі спеціального розрахунку.
Відповідь: а.
27. Залишок за балансовим рахунком 29 «Обслуговуючі виробництва та господарства» включається до складу статті бухгалтерського балансу:
а) «Інші оборотні активи»;
б) «Незавершене будівництво»;
в) «Витрати в незавершеному виробництві».
Відповідь: в.
28. Баланс виробничого кооперативу містить статтю:
а) «Статутний капітал»;
б) «Емісійний дохід»
в) «Пайовий фонд».
Відповіді: в.
29. За якою статтею балансу відображається залишок нарахованого резерву на оплату майбутніх відпусток співробітників?
а) «Витрати майбутніх періодів»;
б) «Резерви майбутніх витрат»;
в) «Витрати в незавершеному виробництві».
Відповідь: б.
30. Де відображається вартість товарів, прийнятих організацією на комісію?
а) за статтею «Товари відвантажені»;
б) за статтею "Інші оборотні активи»;
в) у довідці про наявність цінностей, які обліковуються на позабалансових рахунках.
Відповідь: в.
Тема 3. Звіт про прибутки та збитки
Література: Бухгалтерська (фінансова) звітність: Навчальний посібник / під ред. проф. В.Д. Новодворського. - М.: ИНФРА-М, 2003. - 464 с. - (Серія «Вища освіта»). Глава 3; Новодворський В.Д., Пономарьова Л.В. Коментарі до нових форм бухгалтерської звітності організації. - М.: ИНФРА-М, 2003. - 190 с.; Реформа бухгалтерського обліку. Федеральний закон «Про бухгалтерський облік». Двадцять одне положення з бухгалтерського обліку. - 14 вид., Зм. і доп. - М.: «Ось-89», 2004. - 398 с.
1. У якому нормативному акті наведено визначення достовірної і повної бухгалтерської звітності?
а) у Федеральному законі «Про бухгалтерський обліку»;
б) у Положенні з бухгалтерського обліку «Бухгалтерська звітність організації» (4 / 99);
в) у Положенні з бухгалтерського обліку «Облікова політика організації» (ПБУ 1 / 98).
Відповідь: б.
2. Назвіть джерело інформації для визначення показника «Позареалізаційні доходи» звіту про прибутки і збитки (форма № 2):
а) дані аналітичного обліку по рахунку 99 «Прибутки та збитки»;
б) дані аналітичного обліку по рахунку 90 «Продажі»;
в) дані аналітичного обліку по рахунку 91 / 1 «Інші доходи».
Відповідь: в.
3. Назвіть джерело інформації для визначення показника "Інші операційні витрати» звіту про прибутки і збитки (форма № 2):
а) дані аналітичного обліку по рахунку 91 / 2 «Інші витрати»;
б) дані аналітичного обліку по рахунку 99 «Прибутки та збитки»;
в) дані аналітичного обліку по рахунку 90 «Продажі».
Відповідь: а.
4. У якій оцінці в звіті про прибутки та збитки (форма № 2) відображається виручка організації від продажу товарів (продукції, робіт, послуг) за звітний період?
а) у сумі, що склалася за кредитом рахунку 90 / 1 "Дохід";
б) в оцінці нетто, за винятком ПДВ, акцизів і аналогічних обов'язкових платежів;
в) в оцінці, передбаченої облікової політикою організації.
Відповідь: б.
5. При продажу іншого майна по рядку «Інші операційні доходи» у звіті про прибутки та збитки (форма № 2) відображається:
а) прибуток або збиток від продажу майна;
б) залишкова вартість майна;
в) виручка від продажу майна за мінусом податку на додану вартість.
Відповідь: в.
6. Доходи у вигляді дивідендів, що підлягають отриманню від інших організацій, у звіті про прибутки та збитки (форма № 2) відображаються за рядком:
а) проценти до отримання;
б) доходи від участі в інших організаціях;
в) інші операційні доходи.
Відповідь: б.
7. Витрати у вигляді відсотків за користування позиками, наданими іншими організаціями, у звіті про прибутки та збитки (форма № 2) відображаються за рядком:
а) проценти до сплати;
б) позареалізаційні витрати;
в) інші операційні витрати.
Відповідь: а.
8. По рядку «Позареалізаційні доходи» звіту про прибутки і збитки (форма № 2) відображаються:
а) прибуток минулих років, виявлена ​​у звітному році;
б) доходи від продажу майна;
в) відсотки, отримані за борговими цінними паперами.
Відповідь: а.
9. Як визначається величина умовного витрати з податку на прибуток?
а) шляхом множення облікового прибутку (збитку) до оподаткування на ставку податку на прибуток;
б) шляхом коригування умовного витрати з податку на прибуток на суми постійного податкового зобов'язання та відкладених податкового активу та податкового зобов'язання;
в) шляхом множення оподатковуваного прибутку на ставку податку на прибуток.
Відповідь: а.
10. Як визначається величина базового прибутку (збитку) на одну акцію?
а) як відношення прибутку (збитку) до оподаткування звітного періоду до середньозваженого кількості звичайних акцій;
б) як відношення базової прибутку до середньозваженого кількості звичайних і привілейованих акцій;
в) як відношення базової прибутку до середньозваженого кількості звичайних акцій, що перебувають в обігу.
Відповідь: в.
11. Звіт про прибутки та збитки (форма № 2) не містить характеристики:
а) нарахованих за звітний період сум відкладених податкових активів і зобов'язань;
б) зміни власного капіталу організації за звітний період;
в) розміру прибутку (збитку) минулих років, виявленої у звітному році.
Відповідь: б.
12.Продолжіте фразу «Показники звіту про прибутки та збитки формуються на основі ...»:
а) концепції підтримки фізичного капіталу, що міститься в міжнародних стандартах фінансової звітності;
б) даних про доходи та витрати, визнаних у бухгалтерському обліку;
в) даних про доходи та витрати, що визнаються для цілей оподаткування прибутку.
Відповідь: б.
13.Отчет про прибутки та збитки (форма № 2) не включає розділ:
а) доходи і витрати по звичайних видах діяльності;
б) інші доходи і витрати;
в) доходи і витрати щодо поточної діяльності.
Відповіді: в.
14.Укажіте показник, що включається в звіт про прибутки та збитки:
а) поточний податок на прибуток;
б) умовний витрата з податку на прибуток;
в) податок на додану вартість.
Відповіді: а.
15.Укажіте вид доходів, що включається до складу операційних доходів:
а) позитивні курсові різниці;
б) умовний дохід з податку на прибуток;
в) відсотки до отримання.
Відповідь: в.
16.Внереалізаціонние доходи і пов'язані з ними витрати можуть включатися до звіту про прибутки та збитки в згорнутому вигляді, якщо вони:
а) складають величину менше п'яти відсотків від загальної суми доходів (витрат) організації;
б) отримані філіями організації, виділеними на окремий баланс;
в) виникли в результаті одного і того ж або аналогічного за характером факту господарської діяльності, і не є суттєвими для характеристики фінансового стану організації.
Відповідь: в.
17.Виручка-нетто від продажу товарів, (продукції, робіт, послуг) визнається для цілей складання звіту про прибутки та збитки в сумі, яка визначається виходячи з:
а) сум, фактично отриманих організацією в оплату проданих товарів, продукції, робіт, послуг
б) факту відвантаження (продажу), умов господарських договорів (в частині переходу права власності) і положень облікової політики в частині визначення виручки для цілей оподаткування
в) в залежності від дати відвантаження товарів, продукції, робіт, послуг покупцям і замовникам.
Відповідь: б.
18.Какие з нижченаведених видів подій після звітної дати можуть бути включені в показники звіту про прибутки та збитки?
а) вироблена після звітної дати оцінка активів, результати якої свідчать про стійкий і істотному зниженні їх вартості, визначеної за станом на звітну дату;
б) виявлення після звітної дати істотної помилки в бухгалтерському обліку або порушення законодавства при здійсненні діяльності організації, які ведуть до викривлення бухгалтерської звітності за звітний період;
в) продаж виробничих запасів після звітної дати, що показує, що розрахунок ціни можливої ​​реалізації цих запасів станом на звітну дату був не обгрунтований.
Відповіді: б.
19.Какой показник пов'язує звіт про прибутки і збитки та бухгалтерський баланс?
а) відстрочені податкові активи та зобов'язання;
б) виручка-нетто від продажу товарів, продукції, робіт, послуг
в) прибуток (збиток) до оподаткування.
Відповідь: а.
20. У якій звітній формі відбивається величина комерційних витрат організації?
а) у бухгалтерському балансі (форма № 1);
б) у звіті про прибутки та збитки (форма № 2);
в) у додатку до бухгалтерського балансу (форма № 5).
Відповідь: б.
21. Який показник собівартості може відображатися по рядку «Собівартість проданих товарів, продукції, робіт, послуг»?
а) планова (нормативна) собівартість;
б) фактична виробнича собівартість;
в) сума прямих і непрямих витрат у відповідності з Податковим кодексом.
Відповідь: б.
22. Чому дорівнює показник комерційних витрат торговельної організації, що відображаються у рядку «Комерційні витрати» звіту про прибутки та збитки?
а) обороту за дебетом рахунка 90 / 2 «Собівартість продажів» і кредитом рахунку 44 «Витрати на продаж»;
б) обороту за дебетом рахунка 90 / 2 «Собівартість продажів» і кредитом рахунку 26 «Загальногосподарські витрати»;
в) обороту за дебетом рахунка 90 / 2 «Собівартість продажів» і кредитом рахунку 40 «Випуск продукції (робіт, послуг)».
Відповідь: а.
23. Про який вигляді доходів і витрат організації переважно розкривається інформація в Розшифровці окремих прибутків і збитків?
а) операційних;
б) надзвичайних;
в) позареалізаційних.
Відповідь: в.
24. Прибуток, отриманий організацією від участі у спільній діяльності, визнається:
а) доходом від звичайних видів діяльності;
б) операційним доходом;
в) позареалізаційних доходів.
Відповідь: б.
25. Звіт про прибутки та збитки (форма № 2) входить до складу:
а) проміжної бухгалтерської звітності;
б) річної бухгалтерської звітності;
в) проміжної та річної бухгалтерської звітності.
Відповідь: в.
Тема 4. Звіт про рух грошових коштів
Література: Бухгалтерська (фінансова) звітність: Навчальний посібник / під ред. проф. В.Д. Новодворського. - М.: ИНФРА-М, 2003. - 464 с. - (Серія «Вища освіта»). Глава 4; Пучкова С.І. Бухгалтерська (фінансова) звітність. Організації та консолідовані групи: Навчальний посібник. Вид. 2-е, перероб. і доп. - М.: ФБК-Прес, 2004. - 342 с.
1. Звіт про рух грошових коштів (форма № 4) характеризує:
а) зміну фінансового результату діяльності організації, яка веде облік доходів і витрат касовим методом;
б) зміна у фінансовому становищі організації в розрізі поточної, інвестиційної та фінансової діяльності;
в) зміна чистих активів організації в розрізі поточної, інвестиційної та фінансової діяльності.
Відповідь: б.
2. До якого виду діяльності для цілей складання звіту про рух грошових коштів відноситься надходження грошових коштів від продажу готової продукції?
а) до поточної діяльності;
б) до фінансової діяльності;
в) до інвестиційної діяльності.
Відповідь: а.
3. До якого виду діяльності для цілей складання звіту про рух грошових коштів відноситься надходження грошових коштів від продажу основних засобів?
а) до поточної діяльності;
б) до фінансової діяльності;
в) до інвестиційної діяльності.
Відповідь: в.
4. До якого виду діяльності для цілей складання звіту про рух грошових коштів відноситься вибуття грошових коштів у зв'язку з придбанням нематеріальних активів?
а) до поточної діяльності;
б) до фінансової діяльності;
в) до інвестиційної діяльності.
Відповідь: в.
5. Як визначається величина статті «Чисте збільшення (зменшення) грошових коштів та їх еквівалентів» звіту про рух грошових коштів?
а) залишок грошових коштів на початок звітного періоду плюс надходження грошових коштів мінус вибуття грошових коштів;
б) шляхом підсумовування чистих грошових коштів від поточної, інвестиційної та фінансової діяльності організації;
в) як різниця між надходженням і вибуттям грошових коштів щодо поточної діяльності.
Відповідь: б.
6. Назвіть застосовуються у міжнародній практиці методи складання звіту про рух грошових коштів:
а) одноступінчатий і багатоступінчастий;
б) касовий і нарахування;
в) прямий і непрямий.
Відповідь: в.
7. Прямим методом звіт про рух грошових коштів складається:
а) на підставі даних про надходження та витрачання грошових коштів, відображених на рахунках обліку грошових коштів;
б) на підставі даних бухгалтерського балансу та звіту про зміни капіталу;
в) на підставі даних бухгалтерського балансу та звіту про прибутки та збитки.
Відповідь: а.
8. При непрямому методі звіт про рух грошових коштів складається:
а) на підставі даних про надходження та витрачання грошових коштів, відображених на рахунках обліку грошових коштів;
б) на підставі даних бухгалтерського балансу і Головної книги;
в) на підставі даних бухгалтерського балансу, звіту про прибутки і збитки та додатку до бухгалтерського балансу.
Відповідь: в.
9. Яким чином здійснюється коректування чистого прибутку організації на суму амортизаційних відрахувань при непрямому методі складання звіту про рух грошових коштів?
а) чистий прибуток зменшується на суму амортизаційних відрахувань;
б) чистий прибуток збільшується на суму амортизаційних відрахувань;
в) коригування чистого прибутку на суму амортизаційних відрахувань не проводиться.
Відповідь: б.
10. Який метод складання звіту про рух грошових коштів застосовується в Росії?
а) прямий;
б) непрямий;
в) прямий або непрямий (за вибором організації).
Відповідь: а.
11. Які види діяльності включаються до звіту про рух грошових коштів?
а) статутна діяльність та інша діяльність
б) поточна діяльність і надзвичайна діяльність
в) поточна, фінансова та інвестиційна діяльність.
Відповідь: в.
12. Дайте найбільш точне визначення. «Поточна діяльність - це ...»:
а) основна, спрямована на отримання доходу діяльність, а також інша діяльність організації, яка не відноситься до інвестиційної та фінансової діяльності;
б) діяльність, пов'язана з тими видами господарських операцій, які приносять найбільший дохід у порівнянні з іншими операціями;
в) діяльність, обумовлена ​​грошовими потоками, пов'язаними з придбанням і вибуттям необоротних активів.
Відповідь: а.
13. Дайте найбільш точне визначення. «Інвестиційна діяльність - це ...»:
а) діяльність, пов'язана з залученням довгострокових джерел коштів від зовнішніх кредиторів і позикодавців;
б) діяльність, пов'язана з придбанням (створенням) основних засобів, нематеріальних та інших необоротних активів, здійсненням довгострокових фінансових вкладень, а також реалізацією зазначених видів необоротних активів;
в) капітальні вкладення в будівництво об'єктів нерухомості.
Відповідь: б.
14. Дайте найбільш точне визначення. «Фінансова діяльність - це ...»:
а) діяльність, що приводить до зміни величини і складу власного капіталу організації, позикових коштів;
б) діяльність організації, пов'язана із здійсненням короткострокових і довгострокових фінансових вкладень;
в) діяльність, яка призводить до змін в позиковому капіталі організації в результаті залучення та повернення коштів (за винятком кредиторської заборгованості).
Відповідь: а.
15. Які статті звіту про рух грошових коштів забезпечують його ув'язку з бухгалтерським балансом?
а) чисті грошові кошти за поточною, інвестиційної та фінансової діяльності;
б) залишок грошових коштів на початок і кінець звітного періоду;
в) надходження від емісії акцій і інших пайових паперів.
Відповідь: б.
16. Які грошові потоки не належать до фінансової діяльності?
а) відсотки за довгостроковими кредитами банків;
б) погашення зобов'язань з фінансової оренди;
в) використання грошових коштів на оплату праці.
Відповіді: в.
17. Дайте найбільш точне визначення. «Непрямий метод складання звіту про рух грошових коштів - це ...»:
а) варіант подання руху грошових потоків у вигляді зміни величин активів і зобов'язань організації, зміна яких впливає на фінансовий результат її діяльності за звітний період;
б) варіант представлення руху грошових потоків у вигляді зміни величини чистих активів організації за звітний період;
в) варіант представлення руху грошових потоків у вигляді зміни величин активів і зобов'язань організації внаслідок здійснення поточної діяльності.
Відповідь: а.
18. Залишок грошових коштів на кінець періоду у Звіті про рух грошових коштів
а) ніколи не збігається з даними балансу на кінець звітного періоду;
б) завжди збігається з даними балансу на кінець звітного періоду;
в) може як збігатися, так і не збігатися з даними балансу на кінець звітного періоду.
Відповідь: б.
19. Діяльність у звіті про рух грошових коштів не класифікується:
а) як фінансова;
б) як підприємницька;
в) як поточна;
г) як інвестиційна.
Відповідь: б.
20. Чи обов'язково подання організацією звіту про рух грошових коштів (форма № 4) у складі проміжної бухгалтерської звітності?
а) так;
б) так, тільки відкритими акціонерними товариствами;
в) немає.
Відповідь: в.

Тема 5. Зведена і консолідована бухгалтерська звітність

Література: Бухгалтерська (фінансова) звітність: Навчальний посібник / під ред. проф. В.Д. Новодворського. - М.: ИНФРА-М, 2003. - 464 с. - (Серія «Вища освіта») Глава 7; Пучкова С.І. Бухгалтерська (фінансова) звітність. Організації та консолідовані групи: Навчальний посібник. Вид. 2-е, перероб. і доп. - М.: ФБК-Прес, 2004. - 342 с.
1. Як визначається величина статті «Ділова репутація дочірніх товариств» у зведеному (консолідованому) бухгалтерському балансі?
а) як різниця між балансовою оцінкою у головної організації фінансових вкладень в дочірнє суспільство і вартісною оцінкою частки участі головної організації в статутному капіталі дочірнього суспільства;
б) як різниця між загальною величиною фінансових вкладень головної організації і величиною статутного капіталу дочірнього суспільства;
в) як різниця між балансовою оцінкою довгострокових фінансових вкладень головної організації і величиною статутного капіталу дочірнього суспільства.
Відповідь: а.
2. Які доходи та витрати не включаються до зведеного (консолідованого) звіт про прибутки та збитки групи при об'єднанні бухгалтерської звітності головної організації і дочірніх товариств?
а) позареалізаційні доходи і витрати;
б) будь-які доходи і витрати, що виникають в результаті операцій між головною організацією і дочірніми товариствами, а також між дочірніми товариствами однієї головної організації;
в) операційні доходи і витрати.
Відповідь: б.
3. Які дані про залежних товариствах включаються до зведеного (консолідовану) бухгалтерську звітність?
а) вартість необоротних активів залежного суспільства;
б) величина зобов'язань залежного суспільства;
в) показник, що відображає вартісну оцінку участі головної організації в залежному суспільстві; показник, що відображає частку головної організації в прибутках або збитках залежного товариства за звітний період.
Відповідь: в.
4. Бухгалтерська звітність дочірнього суспільства може не включатися в зведену (консолідовану) бухгалтерську звітність, якщо:
а) частка головної організації в статутному капіталі дочірнього товариства перевищує 50%;
б) головна організація має можливість визначати рішення, що приймаються дочірнім суспільством, відповідно до договору;
в) головна організація придбала більше 50% частки в статутному капіталі дочірнього суспільства на короткостроковий період з метою подальшого перепродажу.
Відповідь: в.
5. В якому обсязі складається зведена (консолідована) бухгалтерська звітність?
а) звітність включає зведений бухгалтерський баланс і зведений звіт про прибутки і збитки;
б) звітність включає зведений бухгалтерський баланс, зведений звіт про прибутки і збитки та зведений звіт про рух грошових коштів;
в) звітність складається в обсязі, встановленому ПБО 4 / 99 «Бухгалтерська звітність організацій».
Відповідь: а.
6. Хто підписує зведену (консолідовану) бухгалтерську звітність?
а) керівник і головний бухгалтер головної організації;
б) керівник головної організації;
в) керівники та головні бухгалтери всіх організацій, що входять до групи взаємопов'язаних організацій, включаючи залежні.
Відповідь: а.
7. Зведена (консолідована) бухгалтерська звітність подається:
а) до податкових органів;
б) до податкових органів та організації статистики;
в) засновникам (учасникам) головної організації.
Відповідь: в.
8. Де у зведеному (консолідована) бухгалтерському балансі розташовується стаття «Ділова репутація дочірніх товариств», якщо балансова оцінка фінансових вкладень головної організації в дочірнє товариство перевищує номінальну вартість частки головної організації в статутному капіталі дочірнього суспільства?
а) у складі нематеріальних активів;
б) у розділі «Капітал і резерви»;
в) у розділі «Необоротні активи».
Відповідь: в.
9. Де в консолідованому балансі розташовується стаття «Частка меншості»?
а) у складі фінансових вкладень;
б) за підсумком розділу «Капітал і резерви»;
в) за підсумком розділу «Необоротні активи».
Відповідь: б.
10. Як визначається частка меншості для складання консолідованого звіту про прибутки та збитки?
а) виходячи з величини нерозподіленого прибутку (збитку) за звітний період і не належить головної організації частки в статутному капіталі дочірнього суспільства;
б) виходячи з величини прибутку (збитку) до оподаткування за звітний період і не належить головної організації частки в статутному капіталі дочірнього суспільства;
в) виходячи з величини прибутку (збитку) від продажів за звітний період і не належить головної організації частки в статутному капіталі дочірнього суспільства.
Відповідь: а.
11. В які терміни складається зведена (консолідована) бухгалтерська звітність?
а) протягом 30 днів після закінчення звітного року;
б) не пізніше 30 червня наступного за звітним року або в терміни, встановлені установчими документами;
в) не пізніше 30 червня наступного за звітним року.
Відповідь: б.
12.Якщо у головної організації є тільки залежні суспільства, то консолідована бухгалтерська звітність складається:
а) у повному обсязі;
б) не складається;
в) включає тільки консолідований бухгалтерський баланс.
Відповідь: б.
13. Частка меншості в консолідованому балансі виникає:
а) при придбанні менше 100% капіталу дочірнього суспільства;
б) при придбанні 100% капіталу дочірнього суспільства;
в) при придбанні від 20 до 50% капіталу товариства.
Відповідь: а.
14. Який нормативний акт встановлює порядок складання зведеної звітності?
а) Федеральний закон «Про бухгалтерський облік» від 21.11.96 № 129-ФЗ;
б) Положення з бухгалтерського обліку «Бухгалтерська звітність організації» ПБУ 4 / 99;
в) Положення з бухгалтерського обліку «Облікова політика організації» ПБУ 1 / 98.
Відповідь: б.
15. Чим відрізняється зведена бухгалтерська звітність від консолідованої?
а) немає відмінностей;
б) зведена звітність об'єднує звіти головної організації і залежних товариств, а консолідований - головний організації та дочірніх товариств;
в) зведена звітність об'єднує звіти по головній організації та її підрозділів, виділених на окремий баланс; консолідована - головної організації та її дочірніх і залежних товариств.
Відповідь: в.
16. Яка частка участі головної організації в статутному капіталі (голосуючих акціях) іншої організації є підставою для визнання останньої в якості дочірнього суспільства?
а) 10-70%;
б) 20-50%;
в) 75-100%;
г) 50-100%.
Відповідь: м.
17. Індивідуальна звітність яких з нижчезазначених організацій підлягає включенню в консолідовану звітність?
а) всіх дочірніх організацій;
б) дочірніх організацій, частки в яких придбані головною організацією на термін, що перевищує один рік;
в) усіх дочірніх і залежних товариств.
Відповідь: б.
18.Участіе в залежних товариствах відображається в консолідованому балансі у складі показника:
а) «Довгострокові фінансові вкладення»;
б) не відображається, оскільки звітність залежних товариств підлягає консолідації;
в) "Частка меншості".
Відповідь: а.
19.Расчет фактичного участі головної організації в залежних товариствах може бути представлений наступним чином:
а) добуток величини фінансових вкладень головної організації на частку участі головної організації в капіталі залежного суспільства
б) сума величини фінансових вкладень (фактичні витрати на придбання частки у залежному суспільстві) і частки головної організації в фінансовому результаті залежного товариства з моменту інвестування (накопичувальним підсумком);
в) твір частки участі головної організації в капіталі залежного суспільства і чистого фінансового результату залежного товариства з моменту інвестування (накопичувальним підсумком).
Відповідь: б.
20.Показатель частки меншини в нерозподіленого прибутку (непокритого збитку) відображається у таких формах консолідованої бухгалтерської звітності:
а) консолідованому балансі;
б) у консолідованих бухгалтерському балансі і звіті про прибутки та збитки;
в) у консолідованому звіті про прибутки та збитки.
Відповідь: б.
21.Показатель частки меншості в статутному капіталі відбивається в наступних формах консолідованої бухгалтерської звітності:
а) у консолідованому балансі;
б) у консолідованих бухгалтерському балансі і звіті про прибутки та збитки;
в) у консолідованому звіті про прибутки та збитки
Відповідь: а.
22.Доля меншини в статутному капіталі дочірнього товариства розраховується як:
а) сума частки в статутному капіталі і частки в чистому фінансовому результаті дочірнього суспільства;
б) добуток частки участі в капіталі дочірнього товариства належить головної організації і величини статутного капіталу дочірнього суспільства;
в) твір розрахункової величини статутного капіталу дочірнього суспільства і частки участі в капіталі дочірнього суспільства, яка не належить головної організації.
Відповідь: в.
23.Может чи головна організація для складання консолідованої бухгалтерської звітності використовувати типові форми бухгалтерського балансу і звіту про прибутки та збитки?
а) може;
б) не може;
в) може, за згодою дочірніх організацій.
Відповідь: а.
24. Показник "Частка меншості» не відображається у консолідованій бухгалтерської звітності за таких умов:
а) якщо головна організація має більш ніж 75 відсотками статутного капіталу (голосуючих акцій) дочірнього суспільства;
б) якщо головна організація володіє 100 відсотками статутного капіталу (голосуючих акцій) дочірнього суспільства;
в) якщо головна організація має більш ніж 50 відсотками статутного капіталу (голосуючих акцій) дочірнього суспільства.
Відповідь: б.
25. У консолідованої звітності розкривається інформація за операціями між організаціями, що входять до групи взаємозалежних економічних суб'єктів, окрім інформації про наступних операціях:
а) головної організації з дочірніми товариствами і між дочірніми товариствами, які входять в одну й ту ж групу взаємопов'язаних організацій;
б) головної організації з її афілійованими особами;
в) розкриваються всі операцій без винятків.
Відповідь: а.
26.Головная організація, яка складає консолідовану звітність, може складати звітність у форматі:
а) тільки російською звітності;
б) лише звітності відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності;
в) який організація визначає самостійно з урахуванням норм чинного законодавства.
Відповідь: в.
27. Вкажіть основних користувачів консолідованої бухгалтерської звітності:
а) податкові органи;
б) органи державної статистики;
в) акціонери головної організації.
Відповіді: в.
28. Звітність, що складається органом виконавчої влади в результаті підсумовування показників бухгалтерської звітності підвідомчих підприємств і організацій, називається:
а) зведеної;
б) консолідованої;
в) статистичної.
Відповідь: а.
29. Вимоги до складання зведеної (консолідованої) звітності групи взаємопов'язаних організацій не включають:
а) вимога повноти;
б) вимога публічності;
в) вимога єдиної валюти звітності.
Відповідь: б.
30. Станом на яку єдину звітну дату в Російській Федерації складається зведений (консолідований) бухгалтерський баланс:
а) 31 грудня;
б) 1 січня;
в) 30 червня.
Відповідь: а.
Тема 6. Пояснювальна записка - текстова частина бухгалтерського звіту
Література: [1], Глава 5; [5].
1.Из яких частин складаються пояснення до бухгалтерської звітності?
а) звіт про прибутки і збитки (форма № 2), звіт про зміни капіталу (форма № 3), звіт про рух грошових коштів (форма № 4), додаток до бухгалтерського балансу (форма № 5), звіт про цільове використання отриманих коштів (форма № 6), пояснювальна записка;
б) звіт про зміни капіталу (форма № 3), звіт про рух грошових коштів (форма № 4), додаток до бухгалтерського балансу (форма № 5), звіт про цільове використання отриманих коштів (форма № 6), пояснювальна записка;
в) пояснювальна записка і аудиторський висновок.
Відповідь: б.
2.Каково основна мета пояснювальної записки до бухгалтерської звітності?
а) навести додаткові дані про найбільш важливі показники бухгалтерської звітності;
б) розширити можливості користувачів звітності щодо її застосування для прийняття управлінських та інвестиційних рішень;
в) забезпечити виконання вимоги порівнянності даних звітності.
Відповідь: б.
3.Пояснітельная записка не призначена для:
а) розмежування даних, що включаються в бухгалтерську звітність, між встановленими законом формами бухгалтерської звітності (форми № № 1-6) і текстовими коментарями (розшифровками);
б) деталізації даних, що містяться у встановлених законом формах бухгалтерської звітності;
в) розкриття інформації про грошові потоки по поточної, інвестиційної та фінансової діяльності.
Відповідь: в.
4.Які організації можуть не представляти пояснювальну записку у складі бухгалтерської звітності?
а) громадські організації (об'єднання), які не здійснюють підприємницької діяльності і не мають, крім вибулого майна, оборотів з продажу товарів (робіт, послуг);
б) суб'єкти малого підприємництва, які не застосовують спрощену систему оподаткування, і зобов'язані проводити незалежну аудиторську перевірку достовірності бухгалтерської звітності відповідно до законодавства Російської Федерації;
в) обидві вищеназвані групи організацій.
Відповідь: а.
5.Какие нормативний акт найбільш повно визначає склад пояснювальній записки?
а) Положення по веденню бухгалтерського обліку і бухгалтерської звітності в Російській Федерації;
б) Положення з бухгалтерського обліку «Бухгалтерська звітність організації» ПБУ 4 / 99
в) Наказ Мінфіну Росії «Про форми бухгалтерської звітності організацій» від 22.07.03 № 67н.
Відповідь: в.
6.Який розділ пояснювальної записки є додатковим до переліку розділів, які забезпечують виконання мінімальних вимог до розкриття інформації в бухгалтерській звітності?
а) коротка характеристика організації та основних напрямків діяльності;
б) перспективні напрямки науково-дослідних робіт, що фінансуються організацією;
в) основні фактори, що вплинули у звітному році на фінансові результати діяльності організації.
Відповідь: б.
7. Який розділ повинен включатися в пояснювальну записку тільки акціонерних товариств?
а) події після звітної дати і умовні факти господарської діяльності;
б) державна допомога;
в) інформація про афілійованих осіб.
Відповіді: в.
8. Яка специфіка пояснювальної записки до бухгалтерської звітності унітарних підприємств?
а) наявність розділу «Коротка характеристика організації та основних напрямків діяльності»;
б) наявність розділу «Державна допомога»;
в) наявність в записці розділу «Інформація за сегментами».
Відповідь: б.
9.Какие показники з перерахованих нижче можуть не наводитися у пояснювальній записки?
а) базова та розбавлений прибуток на акцію;
б) обсяг операцій з афілійованими особами;
в) показники, що характеризують розподіл чистого прибутку.
Відповідь: а.
10. Обсяг пояснювальної записки:
а) повинен складати 3-5 сторінок;
б) повинен складати не менше 20 сторінок;
в) не регламентований.
Відповідь: в.
11. Облікова політика в пояснювальній записці розкривається:
а) у повному обсязі, з дослівним викладом тексту відповідного наказу;
б) обмежено, із зазначенням змін, що застосовуються з наступного звітного року, і оцінкою впливу змін, що діють у звітному році, в порівнянні з минулими звітними періодами;
в) шляхом вказівки на номер і дату наказу про затвердження облікової політики на звітний рік.
Відповідь: б.
12. Події, що відбулися після звітної дати розкриваються організацією:
а) безпосередньо в бухгалтерській звітності (формах № 1-6), шляхом коригування відповідних показників;
б) тільки в пояснювальній записці;
в) в бухгалтерській звітності або в пояснювальній записці за рішенням організації.
Відповідь: в.
13. У пояснювальній записці інформація представляється:
а) у будь-якій зручній формі;
б) у текстовій формі;
в) у вигляді графіків і діаграм.
Відповідь: а.
14. Пояснювальна записка є
а) частиною управлінської (внутрішньої) звітності;
б) необов'язковою частиною бухгалтерської звітності;
в) обов'язковою частиною бухгалтерської звітності.
Відповідь: в.
15. При характеристиці в пояснювальній записці платоспроможності організації, слід звернути увагу на:
а) періодичність раптових ревізій каси;
б) наявність простроченої дебіторської і кредиторської заборгованості;
в) загальна кількість розрахункових рахунків, відкритих організацією.
Відповідь: б.

Тема 7. Сегментна звітність
Література: [1], Глава 8; [5].
1. Які організації можуть не подавати до річної бухгалтерської звітності інформацію за сегментами?
а) організації, що здійснюють ліцензовані види діяльності;
б) суб'єкти малого підприємництва;
в) організації, складові зведену бухгалтерську звітність.
Відповідь: б.
2. Операційний або географічний сегмент є звітним, якщо:
а) виручка сегмента від продажу зовнішнім покупцям становить не менше 10% суми виручки організації;
б) зобов'язання сегмента становлять не менше 10% сумарних зобов'язань усіх сегментів;
в) виручка сегмента від продажу інших сегментах становить не менше 10% загальної суми виручки (зовнішньої і внутрішньої) всіх сегментів.
Відповідь: а.
3. Хто встановлює перелік звітних сегментів організації?
а) встановлюється організацією самостійно, виходячи з її організаційної та управлінської структури;
б) встановлюють податкові органи;
в) встановлює Міністерство фінансів РФ.
Відповідь: а.
4. В якому випадку вважається достатньою кількість виділених звітних сегментів для подання інформації за сегментами в бухгалтерській звітності?
а) якщо на звітні сегменти, виділені при підготовці бухгалтерської звітності, доводиться не менше 50% виручки організації;
б) якщо звітні сегменти, виділені при підготовці бухгалтерської звітності, доводиться не менше 75% виручки організації;
в) якщо на звітні сегменти, виділені при підготовці бухгалтерської звітності, припадає 100% виручки організації.
Відповідь: б.
5. До доходів звітного сегмента не включаються:
а) надзвичайні доходи;
б) виручка від операцій з іншими сегментами;
в) доходи від продажу основних засобів сегмента.
Відповідь: а.
6. До витрат звітного сегмента не включаються:
а) витрати на відрядження, пов'язані з відвідуванням інших звітних сегментів;
б) загальногосподарські та інші витрати, пов'язані з організації в цілому;
в) витрати, пов'язані з продажем основних засобів сегмента.
Відповідь: б.
7. До витрат звітного сегмента включаються:
а) податок на прибуток;
б) надзвичайні витрати;
в) заробітна плата виробничого персоналу.
Відповідь: в.
8. У зобов'язання звітного сегмента не включаються:
а) заборгованість перед постачальниками за сировину та матеріали;
б) заборгованість за кредитами і позиками;
в) заборгованість перед бюджетом з податку на прибуток.
Відповідь: в.
9. За якої умови активи, що використовуються спільно в двох і більше звітних сегментах, розподіляються між цими сегментами?
а) якщо між сегментами розподіляються доходи і витрати, пов'язані з використанням активів;
б) якщо вартість активів, що підлягають розподілу, становить не менше 10% від сумарної вартості активів усіх сегментів;
в) якщо використання активів приносить дохід.
Відповідь: а.
10. У яких випадках первинним визнається розкриття інформації за географічними сегментами при формуванні звітності за сегментами діяльності організації?
а) якщо ризики і прибутку організації визначаються головним чином відмінностями в вироблених товарах, роботах, послугах;
б) якщо ризики і прибутку організації визначаються головним чином відмінностями в регіонах діяльності;
в) якщо ризики і прибутку організації визначаються головним чином місцем знаходження (регіоном діяльності) покупців продукції (робіт, послуг) організації.
Відповідь: б.
11. При виборі операційних сегментів в якості сегментів, що несуть первинну інформацію, балансова вартість активів розподіляється пропорційно:
а) величиною виручки (нетто), отриманої від продажу окремих видів товарів (продукції, робіт, послуг);
б) чисельності персоналу кожного сегмента;
в) будь-яким критерієм, обраному організацією.
Відповідь: а.
12. Основне призначення інформації за сегментами полягає в наступному:
а) надати інформацію зовнішнім користувачам за видами виробленої продукції та географії її продажу;
б) забезпечити зацікавлених користувачів інформацією, що дозволяє краще оцінювати діяльність організації, перспективи її розвитку, схильність до ризиків неотримання прибутку;
в) представити керівництву організації обгрунтування для заохочення найбільш відзначилися співробітників за окремими напрямами і регіонам діяльності.
Відповідь: б.
13. Достатньою підставою для ненадання організацією інформації за сегментами є те, що:
а) в організації немає дочірніх і залежних товариств;
б) організація має збиток за підсумками звітного року;
в) організація не має розширеної географії продажів товарів (продукції, робіт, послуг), а також розширеної номенклатури виробленої продукції.
Відповідь: в.
14. Операційний або географічний сегмент вважається звітним, якщо:
а) значна величина його виручки отримана від продажу зовнішнім покупцям, виключаючи дочірні і залежні товариства;
б) фінансовий результат діяльності даного сегмента (прибуток або збиток) становить не менше 10 відсотків сумарного прибутку (збитку) всіх сегментів;
е) активи даного сегмента становлять не менше 5 відсотків сумарних активів усіх сегментів.
Відповідь: б.
15. На звітні сегменти, виділені при підготовці бухгалтерської звітності організації, має припадати не менше:
а) 90% виручки організації;
б) 75% виручки організації;
в) 50% виручки організації.
Відповідь: б.
16. Чи можуть в якості географічних сегментів розглядатися регіони Російської Федерації?
а) можуть;
б) не можуть;
в) можуть, за умови, що чисельність населення в регіоні перевищує 10 млн. чоловік.
Відповідь: а.
17.Рекомендуемое кількість виділених звітних сегментів становить:
а) не більше п'яти;
б) від п'яти до п'ятнадцяти;
в) не більше десяти.
Відповідь: в.
18. Виручкою (доходами) звітного сегмента є:
а) виручка від продажу власних акцій (часток) у капіталі організації;
б) надзвичайні доходи;
в) частину виручки, що відноситься до внутрішньогруповим оборотами.
Відповіді: в.
19. Витратами звітного сегмента є:
а) нарахований податок на майно;
б) нарахований податок на прибуток;
в) нарахований податок на додану вартість і акцизи.
Відповідь: а.
20.У зобов'язання звітного сегмента не включається заборгованість:
а) за розрахунками з постачальниками та підрядниками;
б) за розрахунками з персоналом;
в) з податку на прибуток.
Відповідь: в.

Тема 8. Спотворення бухгалтерської звітності. Способи виявлення та виправлення помилок. Роль аудиту в оцінці достовірності бухгалтерської звітності
Література: Бухгалтерська (фінансова) звітність: Навчальний посібник / під ред. проф. В.Д. Новодворського. - М.: ИНФРА-М, 2003. - 464 с. - (Серія «Вища освіта»), глава 6.
Яка бухгалтерська звітність вважається достовірною та повною?
а) та, яка включає всі звітні форми, передбачені Федеральним законом «Про бухгалтерський облік»;
б) сформована виходячи з правил, встановлених нормативними актами з бухгалтерського обліку;
в) в якій розкрито всі суттєві показники.
Відповідь: б.
2. Продовжите фразу: «Фальсифікація бухгалтерської звітності являє собою ...»:
а) застосування законодавчо не обумовлених облікових прийомів, не відповідають чинним вимогам відображення фактів господарського життя;
б) розкриття інформації про активи та зобов'язання з відступами від встановлених правил, не веде до необ'єктивного відображення фінансового положення організації;
в) відступ від типових форм бухгалтерської звітності.
Відповідь: а.
Яка помилка є технічною?
а) неправильне застосування норм амортизації основних засобів;
б) пропуск числового значення показника в бухгалтерському балансі;
в) залік між статтями активів і пасивів.
Відповідь: б.
4. Організація нарахувала амортизацію за липень основного засобу, введеного в експлуатацію 2 липня звітного року, і використовується для потреб управління. Яким бухгалтерським записом слід виправити помилку, якщо вона виявлена ​​після затвердження річної бухгалтерської звітності?
а) Д-т 02 К-т 26;
б) Д-т 02 К-т 90 / 2;
в) Д-т 02 К-т 91 / 1.
Відповідь: в.
5. Бухгалтерськими записами за який період у бухгалтерський облік вносяться виправлення, якщо помилка, зроблена у звітному році, була виявлена ​​до підписання річної бухгалтерської звітності?
а) у тому місяці, коли була зроблена помилка;
б) у січні року, наступного за звітним;
в) у грудні звітного року.
Відповідь: в.
6. Дослідження зміни протягом кількох звітних періодів показників бухгалтерської звітності за допомогою рядів динаміки називається:
а) горизонтальним аналізом;
б) вертикальним аналізом;
в) перехресним аналізом.
Відповідь: а.
7. Який первинний документ служить для оформлення виправних проводок?
а) акт інвентаризації;
б) бухгалтерська довідка;
в) журнал-ордер.
Відповідь: б.
8. Аудиторський висновок, це:
а) офіційний документ, що містить виражене у встановленій формі думку аудитора про достовірність у всіх істотних відносинах бухгалтерської звітності аудируемого особи і відповідності порядку ведення ним бухгалтерського обліку законодавству Російської Федерації;
б) офіційний документ, що містить виражене у встановленій формі думку аудитора про порівнянності у всіх істотних відносинах показників бухгалтерської звітності аудируемого особи і відповідності порядку ведення ним бухгалтерського обліку законодавству Російської Федерації;
в) офіційний документ, що містить виражене у встановленій формі думку аудитора про наявність у аудируемого особи порушень порядку ведення бухгалтерського обліку вимогам законодавства Російської Федерації.
Відповідь: а.
9. У якому випадку аудиторський висновок включається до складу бухгалтерської звітності організації?
а) якщо вона не є малим підприємством за законодавством Російської Федерації;
б) якщо вона відповідно до федеральних законів підлягає обов'язковому аудиту;
в) якщо організація є унітарним підприємством.
Відповідь: б.
10. Коли для виправлення бухгалтерської помилки використовується додатковий запис?
а) при невірному вказівці кореспонденції рахунків;
б) при відображенні прибутків і збитків минулих років, виявлених у звітному періоді;
в) за умов згадування в помилкового запису суми господарської операції, меншою, ніж необхідна.
Відповідь: в.

Тема 9. Статистичні форми звітів (про продукцію, з праці, про склад та рух основних засобів про витрати)
Література: Бухгалтерська (фінансова) звітність: Підручник / за ред. В.Д. Новодворського. Всеросійський заочний фінансово-економічний інститут (ХТРЕІУ). - М.: ЗАТ «Финстатинформ», 2002. - 488 с., Глава 9.
1. Бюджетні організації, банки, страхові та інші фінансово-кредитні установи не заповнюють форму статистичної звітності:
а) форму № П-1 «Відомості про виробництво і відвантаження товарів і послуг»;
б) форму № П-2 «Відомості про інвестиції»;
в) форму № П-3 «Відомості про фінансовий стан організації»
Відповідь: в.
2. Суб'єкти малого підприємництва зобов'язані заповнювати наступні форми статистичної звітності:
а) тільки форму № ПМ;
б) форму № ПМ - щоквартально, а форму № П-4 - один раз на рік;
в) ні одну з перерахованих форм.
Відповідь: а.
3. Яким чином зацікавлені користувачі можуть отримувати інформацію, що міститься в статистичній звітності?
а) з офіційних публікацій Федеральної Служби Державної статистики;
б) шляхом отримання статистичної звітності в місцевих органах державної статистики;
в) шляхом отримання форм статистичної звітності безпосередньо в організації.
Відповідь: а.
4. Розділ 3 «Рух працівників і передбачуване вивільнення» форми статистичної звітності № П-4 «Відомості про чисельності, заробітної плати і рух працівників» заповнюється:
а) тільки за звітний квартал;
б) наростаючим підсумком з початку року;
в) в залежності від чисельності працівників може заповнюватися або за останній квартал, або наростаючим підсумком.
Відповідь: б.
5. Відомості про стан розрахунків з організаціями та підприємствами зарубіжних країн наводяться в:
а) формі № П-1 «Відомості про виробництво і відвантаження товарів і послуг»;
б) формою № П-2 «Відомості про інвестиції»;
в) формі № П-3 «Відомості про фінансовий стан організації»
Відповідь: в.
6. Яка періодичність подання форми № П-1 «Відомості про виробництво і відвантаження товарів і послуг»?
а) місячна;
б) квартальна;
в) річна.
Відповідь: а.
7. При розрахунку якого показника, що приводиться у формі статистичної звітності № П-4 «Відомості про чисельності, заробітної плати і рух працівників», не враховується чисельність осіб, які виконують роботи за договорами цивільно-правового характеру?
а) облікової чисельності працівників;
б) середньооблікової чисельності працівників;
в) обох наведених показників.
Відповідь: а.
8. Якого показника звіту про прибутки та збитки (форми № 2) відповідає показник прибутку (збитку), отриманої організацією, що приводиться у формі № П-3 «Відомості про фінансовий стан організації»?
а) прибуток (збиток) від продажів;
б) прибуток (збиток) до оподаткування;
в) чистий прибуток (збиток) звітного періоду.
Відповідь: б.
9. Інформація про які напрямки фінансових вкладень наводиться у формі № П-2 «Відомості про інвестиції»?
а) фінансових вкладеннях організації в різні види цінних паперів;
б) про довгострокових і короткострокових фінансових вкладеннях;
в) про інвестиції звітує організації у фінансові активи та інвестиціях третіх осіб у звітуючих організацію.
Відповідь: в.
10. У якій формі статистичної звітності наводяться дані про випуск товарів, робіт і послуг в оцінці за фактичними відпускними цінами?
а) у формі № П-1 «Відомості про виробництво і відвантаження товарів і послуг»;
б) у формі № П-3 «Відомості про фінансовий стан організації»;
в) у формі № 5-З «Відомості про витрати на виробництво і реалізацію продукції (робіт, послуг)».
Відповідь: а.
Додати в блог або на сайт

Цей текст може містити помилки.

Бухгалтерія | Тести
140.2кб. | скачати


Схожі роботи:
Бухгалтерська фінансова звітність
Бухгалтерська (фінансова) звітність
Бухгалтерська фінансова звітність 5
Бухгалтерська фінансова звітність 2
Бухгалтерська фінансова звітність 4
Бухгалтерська фінансова звітність 2 Отримання з
Річна бухгалтерська фінансова звітність
Бухгалтерська фінансова звітність 2 Нормативне регулювання
Бухгалтерська фінансова звітність 2 Аналіз фінансової
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru